Recept - Korenčkova torta

Anja Mrevlje 07.06.2016
Korenčkova torta

Sestavine (za korenčkov žele): 

  • Korenčkov žele
  • 170 g kuhanega korenčka
  • 30 g pomarančnega soka
  • 20 g sladkorja kristal
  • 2 g želatine

Priprava (korenčkovega želeja):

Korenje olupimo in kuhamo s sladkorjem do mehkega, ga odcedimo in šokiramo v mrzli vodi. Ko je ohlajeno, ga stresemo v blender ali multipraktik, dodamo pomarančni sok in spasiramo do gladke teksture. Namočeno želatino ožamemo, dodamo 50 g korenčkovega pireja in damo v mikrovalovko za 45 sekund. Vmešamo in vlijemo v silikonske modelčke.

Sestavine (za korenčkov biskvit z lešniki – za 1 kos): 

  • 40 g naribanega korenčka
  •  20 g mletih lešnikov
  • 30 g moke, ščep soli
  • 3 g pecilnega praška
  •  1 g sode bikarbone, jajca
  • 25 g rjavega sladkorja
  • 20 g olja
  • 30 g mleka

Priprava (korenčkovega biskvita z lešniki):

Vse skupaj zmešamo in damo peči na 160 stopinj Celzija.

Sestavine (za peno bele čokolade):

  •  400 g stepene smetane
  • 225 g bele čokolade
  • 150 g mleka in 4 lističe želatine

Priprava (pene bele čokolade): 

Segrejemo mleko in ga prelijemo čez čokolado. Dodamo želatino in vse skupaj zmešamo. Ko je masa ohlajena na približno 35–40 stopinj Celzija, vmešamo napol stepeno smetano. Vlijemo v modelčke in zamrznemo.

Sestavine (za mangov obliv z belo čokolado):

  •  350 g bele čokolade
  • 150 g kakavovega masla
  •  60 g glukoze
  • 300 g mangovega pireja
  • spasirani mango

Priprava (mangovega obliva z belo čokolado):

 Stopimo belo čokolado, kakavovo maslo in glukozo. Vse skupaj spasiramo in med pasiranjem dodajamo mangov pire.

Obliv segrejemo na okoli 45 stopinj Celzija in prelijemo tortico.

Izbor urednika