Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Korenčkova torta
Na majski kulinarični ustvarjalnici KAVAL CHEF smo se družili in ustvarjali sladke dobrote. Recept za korenčkovo torto pa vam razkrivamo v nadaljevanju.
Sestavine (za korenčkov žele):
- Korenčkov žele
- 170 g kuhanega korenčka
- 30 g pomarančnega soka
- 20 g sladkorja kristal
- 2 g želatine
Priprava (korenčkovega želeja):
Korenje olupimo in kuhamo s sladkorjem do mehkega, ga odcedimo in šokiramo v mrzli vodi. Ko je ohlajeno, ga stresemo v blender ali multipraktik, dodamo pomarančni sok in spasiramo do gladke teksture. Namočeno želatino ožamemo, dodamo 50 g korenčkovega pireja in damo v mikrovalovko za 45 sekund. Vmešamo in vlijemo v silikonske modelčke.
Sestavine (za korenčkov biskvit z lešniki – za 1 kos):
- 40 g naribanega korenčka
- 20 g mletih lešnikov
- 30 g moke, ščep soli
- 3 g pecilnega praška
- 1 g sode bikarbone, jajca
- 25 g rjavega sladkorja
- 20 g olja
- 30 g mleka
Priprava (korenčkovega biskvita z lešniki):
Vse skupaj zmešamo in damo peči na 160 stopinj Celzija.
Sestavine (za peno bele čokolade):
- 400 g stepene smetane
- 225 g bele čokolade
- 150 g mleka in 4 lističe želatine
Priprava (pene bele čokolade):
Segrejemo mleko in ga prelijemo čez čokolado. Dodamo želatino in vse skupaj zmešamo. Ko je masa ohlajena na približno 35–40 stopinj Celzija, vmešamo napol stepeno smetano. Vlijemo v modelčke in zamrznemo.
Sestavine (za mangov obliv z belo čokolado):
- 350 g bele čokolade
- 150 g kakavovega masla
- 60 g glukoze
- 300 g mangovega pireja
- spasirani mango
Priprava (mangovega obliva z belo čokolado):
Stopimo belo čokolado, kakavovo maslo in glukozo. Vse skupaj spasiramo in med pasiranjem dodajamo mangov pire.
Obliv segrejemo na okoli 45 stopinj Celzija in prelijemo tortico.