Recept - Korenčkova torta

Anja Mrevlje 07.06.2016
Korenčkova torta

Sestavine (za korenčkov žele): 

  • Korenčkov žele
  • 170 g kuhanega korenčka
  • 30 g pomarančnega soka
  • 20 g sladkorja kristal
  • 2 g želatine

Priprava (korenčkovega želeja):

Korenje olupimo in kuhamo s sladkorjem do mehkega, ga odcedimo in šokiramo v mrzli vodi. Ko je ohlajeno, ga stresemo v blender ali multipraktik, dodamo pomarančni sok in spasiramo do gladke teksture. Namočeno želatino ožamemo, dodamo 50 g korenčkovega pireja in damo v mikrovalovko za 45 sekund. Vmešamo in vlijemo v silikonske modelčke.

Sestavine (za korenčkov biskvit z lešniki – za 1 kos): 

  • 40 g naribanega korenčka
  •  20 g mletih lešnikov
  • 30 g moke, ščep soli
  • 3 g pecilnega praška
  •  1 g sode bikarbone, jajca
  • 25 g rjavega sladkorja
  • 20 g olja
  • 30 g mleka

Priprava (korenčkovega biskvita z lešniki):

Vse skupaj zmešamo in damo peči na 160 stopinj Celzija.

Sestavine (za peno bele čokolade):

  •  400 g stepene smetane
  • 225 g bele čokolade
  • 150 g mleka in 4 lističe želatine

Priprava (pene bele čokolade): 

Segrejemo mleko in ga prelijemo čez čokolado. Dodamo želatino in vse skupaj zmešamo. Ko je masa ohlajena na približno 35–40 stopinj Celzija, vmešamo napol stepeno smetano. Vlijemo v modelčke in zamrznemo.

Sestavine (za mangov obliv z belo čokolado):

  •  350 g bele čokolade
  • 150 g kakavovega masla
  •  60 g glukoze
  • 300 g mangovega pireja
  • spasirani mango

Priprava (mangovega obliva z belo čokolado):

 Stopimo belo čokolado, kakavovo maslo in glukozo. Vse skupaj spasiramo in med pasiranjem dodajamo mangov pire.

Obliv segrejemo na okoli 45 stopinj Celzija in prelijemo tortico.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča