Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Koprivni polžki s skuto in bučkami
Zakaj ne bi na hitro pripravili prav posebne testenine na malo drugačen način. Polžki iz durum zdroba imajo pridih sodobnosti z nežnim okusom in prijetnim vonjem prave koprive. Odlično se ujemajo s svetlimi omakami, pa tudi z omako iz skute in zelenimi bučkami.
- Sestavine za 4 osebe:
2 žlici oljčnega olja
1 drobno sesekljana šalotka
4 bučke – razpolovljene in narezane na rezinice
2 drobno sesekljana stroka česna
300 g polžkov s koprivo Zlato polje
šopek bazilike
lupinica 1 limone
50 g sveže naribanega parmezana in še malo za postrežbo
50 g popraženih pinjol
250 g albuminske skute (rikote)
Priprava: Najprej v veliki ponvi segrejemo olje in na njem popražimo šalotko in bučke, da se zmehčajo. Ko se obarvajo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti. Medtem koprivne polžke Zlato polje stresemo v velik lonec osoljenega kropa in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Ko jih odcedimo, prihranimo malo vode od kuhanja. Stresemo jih v ponev k bučkam, dodamo narezano baziliko, limonino lupinico, parmezan in pinjole, solimo in popramo. Na vrh naložimo albuminsko skuto in nežno pomešamo, da grudic ne zdrobimo preveč. Ponudimo in posujemo s še malo parmezana.