Recept: Koprivni polžki s skuto in bučkami

CITYLIFE 23.11.2017
Recept: Koprivni polžki s skuto in bučkami
  • Sestavine za 4 osebe: 
    2 žlici oljčnega olja
    1 drobno sesekljana šalotka 
    4 bučke – razpolovljene in narezane na rezinice
    2 drobno sesekljana stroka česna
    300 g polžkov s koprivo Zlato polje
    šopek bazilike
    lupinica 1 limone
    50 g sveže naribanega parmezana in še malo za postrežbo 
    50 g popraženih pinjol
    250 g albuminske skute (rikote)

Priprava: Najprej v veliki ponvi segrejemo olje in na njem popražimo šalotko in bučke, da se zmehčajo. Ko se obarvajo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti. Medtem koprivne polžke Zlato polje stresemo v velik lonec osoljenega kropa in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Ko jih odcedimo, prihranimo malo vode od kuhanja. Stresemo jih v ponev k bučkam, dodamo narezano baziliko, limonino lupinico, parmezan in pinjole, solimo in popramo. Na vrh naložimo albuminsko skuto in nežno pomešamo, da grudic ne zdrobimo preveč. Ponudimo in posujemo s še malo parmezana.

Izbor urednika