RECEPT - grški piščančji gyros

Klavdija Rupar 12.08.2018
Foto: Depositphotos

Odkar sem prvič obiskala Grčijo, sem navdušena nad njihovo hrano. Gyros, souvlaki, grška solata ... A ni potrebno obiskati Grčije, da si privoščimo odlično grško poslastico. Za trenutno izredno vroče dni je najbolj primerna grška solata, za katero potrebujete le nekaj sestavin, če se nikakor ne želite odreči mesu pa si privoščite piščančji gyros.

SESTAVINE:

  • 1 čajna žlička koriandrovih semen
  • 1 strok naribanega česna
  • naribana limonina lupinica
  • 3 čajne žličke limoninega soka
  • 2 čajni žlički prekajene paprike
  • 2 ščepca čilija
  • 1 čajna žlička suhega timijana
  • 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 piščančja stegna brez kože in brez kosti (približno 600g) 
  • tortilje

Grški grški piščančji lahko postrežemo s tzatziki omako, doma narejeno pito, ocvrtim krompirčkom, čebulo ali paradižnikom.

Zmešajte koriandrova semena, strok česna, limonino lupinico, prekajeno papriko, ščepec čilija in posušen timija. Vse skupaj dobro zdrobimo. Dodajte sol, poper, ekstra deviško oljčno olje in sok polovice limone. Mešajte toliko časa, da se vse sestavine lepo zmešajo med seboj. Piščanca narežite na drobne trakce in dodajte marinado ter mešajte toliko časa, da je celoten piščanec mariniran. Na ponvi 3-4 minute pecite piščanca, ki mora na straneh postati rjavkaste barve. Dodajte žličko limoninega soka in piščanca prestavite v skledo. Ko imate vse to pripravljeno, lahko vse skupaj postrezete s tzatziki omako, doma narejeno gyros pito ali ocvrtim krompirčkom. 

Dober tek!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča