Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - filane paprike z brokolijem, piščancem in rižem
Filane paprike z zelenjavo in piščancem, ki so primerne tudi za vroče poletne dni.
Klasične filane paprike so vsekakor bolj primerne za mrzle zimske dni, a tokrat imamo za vas recept, ki je malenkost drugačen in primeren tudi za poletne dni. Filane paprike z brokolijem, piščancem in rižem so zagotovo okusna in primerna hrana za kosilo tudi v toplejših dneh, še posebej sedaj, ko bodo temperature nekaj dni ne ravno poletne.
Sestavine:
- 3 paprike, prerezane na pol in brez semen
- 1 skodelica kuhanega riža ali rjavega riža
- 2 čajni žlički olivnega olja
- dvojna piščančja prsa brez kosti in kože, narezane na majhne koščke
- ¼ skodelice narezane šalotke
- 1 nariban strok česna
- 2 čajni žlički gorčice
- 2 skodelici brokolija
- sol in sveže mlet poper za okus
- ½ skodelice naribane mocarele
- ¼ skodelice naribanega čedar sira
- 1/3 skodelice nemastnega grškega jogurta
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Narezane paprike postavimo na rahlo oljnat pladenj in postavimo na stran. V večjo ponev dodamo 2 čajni žlički olja in segrejemo na srednji toploti. Ko je posoda vroča, dodamo šalotko in jo na hitro popražimo. Dodamo piščanca in česen ter začinimo s soljo in poprom potem pa pražimo še toliko časa, da piščanec ni več rožnate barve. Dodamo gorčico in brokoli. Kuhamo nadaljnje 2-3 minute oz. toliko časa, da brokoli postane mehek. Dodamo kuhan riž in polovico skodelice mocarele in polovico skodelice chedar sira. Vse skupaj dobro premešamo, da se sir stopi. Odstranimo s štedilnika in notri vmešamo grški jogurt.
Nadev natlačimo v že pripravljene paprike. Pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut. Odstranimo folijo in dodamo še preostali sir. Pečemo še dodatnih 10 minut, vzamemo iz pečice in počakamo 5-10 minut preden postrežemo.