Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - domači čokoladni tartufi
Vsi ljubitelji čokolade bomo navdušeni nad finimi kroglicami v katerih se mešajo okusi temne čokolade, mleka in konjaka ali ruma. Tukaj so domači čokoladni tartufi narejeni brez kuhanja ali pečenja.
Recept za domače čokoladne tartufe je preprost in primeren za popolne začetnike.
Sestavine:
- 150 gramov temne čokolade
- 1,5 dcl posnetega mleka
- 0,2 dcl konjaka ali ruma
- grenek kakav v prahu
PREBERITE ŠE: Recept: Božanski Nutellin mousse iz dveh sestavin
Priprava: Čokolado stopimo nad paro na šibkem ognju in jo z metlico za stepanje primešamo mleko do gladke zmesi, Nato primešamo še alkohol.
Zmes postavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi.
Nato s pomočjo manjše žličke, z rokavicami za enkratno uporabo, oblikujemo tartufe in vsakega povaljamo v grenkem kakavu. Tartufe nato za 10 do 15 minut postavimo v hladilnik in jih nato zložimo na papirčke.
Hranimo jih v zaprti škatli.
Foto: Depositphotos