Recept - domači čokoladni tartufi

Anja Mrevlje
Recept - domači čokoladni tartufi

Recept za domače čokoladne tartufe je preprost in primeren za popolne začetnike. 

Sestavine: 

  • 150 gramov temne čokolade
  • 1,5 dcl posnetega mleka 
  • 0,2 dcl konjaka ali ruma
  • grenek kakav v prahu

PREBERITE ŠE: Recept: Božanski Nutellin mousse iz dveh sestavin

Priprava: Čokolado stopimo nad paro na šibkem ognju in jo z metlico za stepanje primešamo mleko do gladke zmesi, Nato primešamo še alkohol. 

Zmes postavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi. 

Nato s pomočjo manjše žličke, z rokavicami za enkratno uporabo, oblikujemo tartufe in vsakega povaljamo v grenkem kakavu. Tartufe nato za 10 do 15 minut postavimo v hladilnik in jih nato zložimo na papirčke.

Hranimo jih v zaprti škatli. 

Foto: Depositphotos

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča