Recept: dišeča jagodna marmelada

N. E. 23.04.2017
Foto: foodtolove.co.nz

Najbolje je, če so jagode sveže, lahko pa uporabimo tudi zmrznjene. Potrebujemo še kozico, malce manj kot uro časa in spodnje sestavine:

  • 1 kilogram jagod
  • 500 gramov sladkorja
  • sok ene limone
  • žlico masla

Da bi marmelada obdržala lepo rdečo barvo, priporočamo, da jagode najprej nežno očistite, jih narežete na polovice ter nanje posujete ves sladkor. Vse skupaj pokrijete ter pustite na sobni temperaturi čez noč, da jagode absorbirajo sladkor. Ko jagode odkrijemo jih polijemo z limoninim sokom ter postavimo na nizek ogenj. Ko se sladkor stopi povišamo temperaturo ter počakamo, da marmelada zavre, nato jo odstavimo. Ponovno jo postavimo na ogenj za dve minuti in jo nato ponovno odstavimo. Postopek ponovimo še dvakrat. Nato v kuhano marmelado dodamo maslo ter ga previdno vmešamo. Steriliziramo kozarce ter jo vlijemo vanje in jih dobro zatesnimo.

Foto: foodtolove.co.nz

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča