Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Deliš's orehova potica iz tulca za veliko noč
Deliš's je blagovna znamka pod katero se skrivajo različne, že pripravljene, mešanice za slastne dobrote, ki jih lahko, lično zapakirane, kupimo kar preko spleta. Novost, ki jo morate poizkusiti je potica iz tulca, kjer najdete vse potrebne sestavine in recept za orehovo potico po babičinem receptu.
Med velikonočne jedi spada tudi tradicionalna slovenska potica, ki pa jo letos lahko pričarate kar iz tulca v katerem se skrivajo suhe sestavine, enostaven recept za pripravo in navodila katere mokre sestavine je potrebno še dodati.
Recept:
Za testo potrebujete vsebino vrečke +
- 2 celi jajci
- 2 rumenjka
- 3 žlice mleka
- 125 g masla
Z električnim mešalnikom penasto vmešajte jajca, maslo in mleko. Postopoma dodajajte vsebino vrečke. Na pomokani površini z rokami testo dobro pregnetite.
Za nadev potrebujete:
- 50 ml ruma
- 70 ml mleka
Vsebini vrečke dodajte rum in mleko in vsebino dobro premešajte.
Testo razvaljajte na približno 45 x 35 cm velik pravokotnik. Uporabite malo moke, da preprečite prijemanje testa na podlago in valjar. Razvaljano testo premažite z nadevom. Potico zavijte in stisnite ob robovih, da nadev med peko ne bi zlezel ven. Poločite v namaščen pekač in pecite 50 stopinj na 180 stopinj celzija.
Namig: za boljši rezultat lahko testo za potico položite za 5 ur v haladilnik in med peko (po 30 minutah) pokrijte potico z alu folijo, da skorja ne počrni.