Recept - Deliš's orehova potica iz tulca za veliko noč

Anja Mrevlje 18.03.2016
potica iz tulca

Med velikonočne jedi spada tudi tradicionalna slovenska potica, ki pa jo letos lahko pričarate kar iz tulca v katerem se skrivajo suhe sestavine, enostaven recept za pripravo in navodila katere mokre sestavine je potrebno še dodati. 

Recept:

Za testo potrebujete vsebino vrečke +

  • 2 celi jajci
  • 2 rumenjka
  • 3 žlice mleka 
  • 125 g masla

Z električnim mešalnikom penasto vmešajte jajca, maslo in mleko. Postopoma dodajajte vsebino vrečke. Na pomokani površini z rokami testo dobro pregnetite. 

Za nadev potrebujete: 

  • 50 ml ruma
  • 70 ml mleka

Vsebini vrečke dodajte rum in mleko in vsebino dobro premešajte.

Testo razvaljajte na približno 45 x 35 cm velik pravokotnik. Uporabite malo moke, da preprečite prijemanje testa na podlago in valjar. Razvaljano testo premažite z nadevom. Potico zavijte in stisnite ob robovih, da nadev med peko ne bi zlezel ven. Poločite v namaščen pekač in pecite 50 stopinj na 180 stopinj celzija.

Namig: za boljši rezultat lahko testo za potico položite za 5 ur v haladilnik in med peko (po 30 minutah) pokrijte potico z alu folijo, da skorja ne počrni.

dobroteizkozarca.si
www.facebook.com

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča