Recept - Deliš's orehova potica iz tulca za veliko noč

Anja Mrevlje 18.03.2016
potica iz tulca

Med velikonočne jedi spada tudi tradicionalna slovenska potica, ki pa jo letos lahko pričarate kar iz tulca v katerem se skrivajo suhe sestavine, enostaven recept za pripravo in navodila katere mokre sestavine je potrebno še dodati. 

Recept:

Za testo potrebujete vsebino vrečke +

  • 2 celi jajci
  • 2 rumenjka
  • 3 žlice mleka 
  • 125 g masla

Z električnim mešalnikom penasto vmešajte jajca, maslo in mleko. Postopoma dodajajte vsebino vrečke. Na pomokani površini z rokami testo dobro pregnetite. 

Za nadev potrebujete: 

  • 50 ml ruma
  • 70 ml mleka

Vsebini vrečke dodajte rum in mleko in vsebino dobro premešajte.

Testo razvaljajte na približno 45 x 35 cm velik pravokotnik. Uporabite malo moke, da preprečite prijemanje testa na podlago in valjar. Razvaljano testo premažite z nadevom. Potico zavijte in stisnite ob robovih, da nadev med peko ne bi zlezel ven. Poločite v namaščen pekač in pecite 50 stopinj na 180 stopinj celzija.

Namig: za boljši rezultat lahko testo za potico položite za 5 ur v haladilnik in med peko (po 30 minutah) pokrijte potico z alu folijo, da skorja ne počrni.

dobroteizkozarca.si
www.facebook.com

Fotogalerija

potica iz tulca potica iz tulca potica iz tulca potica iz tulca potica iz tulca potica iz tulca potica iz tulca

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča