Recept: Črna ribja juha, krompirjeva espuma in pečena hobotnica

Anja Mrevlje 01.08.2016
Recept: Črna ribja juha, krompirjeva espuma in pečena hobotnica

Recept: Črna ribja juha, krompirjeva espuma in pečena hobotnica

Sestavine (za 4 osebe):

  • riba za juho
  • korenje
  • čebula
  • stebelna zelena
  •  limona
  • paradižnik
  • oljčno olje
  • belo suho vino
  • hobotnica, 400 g krompirja
  • maslo
  • 0,2 l mleka
  •  0,2 l sladke smetane
  • sol
  • poper
  • sipino črnilo
  • žajbelj
  • rožmarin
  • celi poper, lovor

PREBERITE ŠE: Recept - File brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom

Priprava: 

Iz zelenjave in rib skuhamo ribjo juho, v katero smo dodali nekaj kapljic oljčnega olja in krhelj limone. Iz krompirja naredimo pire. Lovke kuhane hobotnice popečemo. Juho precedimo, dodamo sipino črnilo in reduciramo do primerne intenzitete. Pire krompir pretlačimo skozi drobno cedilo, ga gladko zmešamo z mlekom in smetano, segrejemo in nalijemo v sifon. Juho serviramo v skodelico, na sredo nabrizgamo krompirjevo espumo ter dodamo popečeno hobotnico in zelišča.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča