Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Črna ribja juha, krompirjeva espuma in pečena hobotnica
Na junijski kulinarični ustvarjalnici smo poleg fileja brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom pripravili tudi odlično črno ribjo juho, za katero v nadaljevanju nudimo preprost recept.
Recept: Črna ribja juha, krompirjeva espuma in pečena hobotnica
Sestavine (za 4 osebe):
- riba za juho
- korenje
- čebula
- stebelna zelena
- limona
- paradižnik
- oljčno olje
- belo suho vino
- hobotnica, 400 g krompirja
- maslo
- 0,2 l mleka
- 0,2 l sladke smetane
- sol
- poper
- sipino črnilo
- žajbelj
- rožmarin
- celi poper, lovor
PREBERITE ŠE: Recept - File brancina na čičerikinem raguju z olivami in paradižnikom
Priprava:
Iz zelenjave in rib skuhamo ribjo juho, v katero smo dodali nekaj kapljic oljčnega olja in krhelj limone. Iz krompirja naredimo pire. Lovke kuhane hobotnice popečemo. Juho precedimo, dodamo sipino črnilo in reduciramo do primerne intenzitete. Pire krompir pretlačimo skozi drobno cedilo, ga gladko zmešamo z mlekom in smetano, segrejemo in nalijemo v sifon. Juho serviramo v skodelico, na sredo nabrizgamo krompirjevo espumo ter dodamo popečeno hobotnico in zelišča.