Pred nami je, lahko bi rekli, res pravi poletni vikend. Sonce, morje, Italija in nepogrešljiv ... Več
Recept - čokoladni hrustljavi puding
Tokrat bomo pozabili na puding, ki ga običajno najdemo na policah trgovin in pripravili domači čokoladni puding, brez umetnih dodatkov.
Čokoladni hrustljavi puding:
Sestavine:
- 2½ skodelice čokoladnega alpskega mleka
- 150 g nastrgane temne čokolade
- 2 žlici kakava v prahu
- 4 veliki rumenjaki
- ¼–½ skodelice sladkorja*
- 3 žlice koruznega škroba
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1½ skodelice zdrobljenih čokoladnih piškotov
- *(odvisno, koliko sladko želite oziroma kako sladko je mleko)
- Čokoladno Alpsko mleko iz Ljubljanskih mlekarn.
Priprava:
V srednjo ponev zmešamo čokoladno mleko in nastrgano temno čokolado. Segrevamo na srednje močnem ognju, občasno premešamo, dokler se čokolada ne raztopi/da se čokolada raztopi.
V veliki skledi do bledo rumene barve zmešamo rumenjake in sladkor. Počasi primešamo še koruzni škrob, kakav v prahu in vanilijev ekstrakt. Medtem ko stepamo, počasi vlijemo mešanico s toplim čokoladnim mlekom. Vse skupaj vlijemo nazaj v ponev in kuhamo na srednjem ognju toliko časa, dokler se zmes ne zgosti. Vmes večkrat pomešamo, da se nam na dnu ne prismodi.
Izklopimo in pustimo, da se puding ohladi na sobno temperaturo, vmes večkrat pomešamo, da preprečimo nastanek debele plasti kože na vrhu. Lahko pa puding preprosto zlijemo v skledo, pokrijemo s plastično folijo po površini pudinga in ohladimo.
V kozarec ali desertni krožnik izmenjaje zložimo zdrobljene čokoladne piškote in čokoladni puding. Na koncu lahko okrasimo s smetano, posipamo s čokoladnimi mrvicami ali naribano čokolado, za okus in vizualno popestritev pa lahko dodamo tudi višnje, borovnice, orehe, mandeljne, zdrobljene lešnike ali marshmallows.