Recept - čokoladni hrustljavi puding

Anja Mrevlje 16.01.2017
Recept - čokoladni hrustljavi puding

Čokoladni hrustljavi puding:

Sestavine:

  • 2½ skodelice čokoladnega alpskega  mleka
  • 150 g nastrgane temne čokolade
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 4 veliki rumenjaki
  • ¼–½ skodelice sladkorja*
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1½ skodelice zdrobljenih čokoladnih piškotov
  • *(odvisno, koliko sladko želite oziroma kako sladko je mleko)
  • Čokoladno Alpsko mleko iz Ljubljanskih mlekarn.

Priprava:

V srednjo ponev zmešamo čokoladno mleko in nastrgano temno čokolado. Segrevamo na srednje močnem ognju, občasno premešamo, dokler se čokolada ne raztopi/da se čokolada raztopi.

V veliki skledi do bledo rumene barve zmešamo rumenjake in sladkor. Počasi primešamo še koruzni škrob, kakav v prahu in vanilijev ekstrakt. Medtem ko stepamo, počasi vlijemo mešanico s toplim čokoladnim mlekom. Vse skupaj vlijemo nazaj v ponev in kuhamo na srednjem ognju toliko časa, dokler se zmes ne zgosti. Vmes večkrat pomešamo, da se nam na dnu ne prismodi.

Izklopimo in pustimo, da se puding ohladi na sobno temperaturo, vmes večkrat pomešamo, da preprečimo nastanek debele plasti kože na vrhu. Lahko pa puding preprosto zlijemo v skledo, pokrijemo s plastično folijo po površini pudinga in ohladimo.

V kozarec ali desertni krožnik izmenjaje zložimo zdrobljene čokoladne piškote in čokoladni puding. Na koncu lahko okrasimo s smetano, posipamo s čokoladnimi mrvicami ali naribano čokolado, za okus in vizualno popestritev pa lahko dodamo tudi višnje, borovnice, orehe, mandeljne, zdrobljene lešnike ali marshmallows.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča