Recept - Čokoladni cream brulle

Anja Mrevlje
Recept - Čokoladni cream brulle

Creme brulle je priljubljena francoska sladica iz pečene jajčne kreme s tankim slojem karameliziranega sladkorja na vrhu. Čokoladni creme brulle pa je različica znamenite specialitete, pri kateri jajčni kremi primešamo se stopljeno temno čokolado. Priprava je preprosta, okus pa božanski!

Sestavine za čokoladni cream brulle:

  • 1liter smetane 
  • 8 rumenjakov
  • 50 g eritritola
  • 100 gramov temne čokolade brez sladkorja

Čokoladni cream brulle.

Priprava:
Smetano zavremo z eritritolom, vanjo vmešamo rumenjake ter čokolado, premešamo ter vlijemo v modelčke. Pečemo na 90 stopinj, 45 minut. 

Foto: Pinterest

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča