Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Čokoladni cream brulle
Čokoladni creme brulle je priljubljena različica francoske sladice, ki jo ponavadi še karameliziramo. Za pripravo potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin, čokoladna različica pa je še slajša od originala.
Creme brulle je priljubljena francoska sladica iz pečene jajčne kreme s tankim slojem karameliziranega sladkorja na vrhu. Čokoladni creme brulle pa je različica znamenite specialitete, pri kateri jajčni kremi primešamo se stopljeno temno čokolado. Priprava je preprosta, okus pa božanski!
Sestavine za čokoladni cream brulle:
- 1liter smetane
- 8 rumenjakov
- 50 g eritritola
- 100 gramov temne čokolade brez sladkorja
Čokoladni cream brulle.
Priprava:
Smetano zavremo z eritritolom, vanjo vmešamo rumenjake ter čokolado, premešamo ter vlijemo v modelčke. Pečemo na 90 stopinj, 45 minut.
Foto: Pinterest