Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Čemaževi rezanci z zelenimi šparglji in hrustljavo panceto
V okviru naše druge kulinarične ustvarjalnice Kaval Chef kjer smo ustvarjali jedi s šparglji vam tokrat strežemo glavno jed z receptom za čemaževe rezance z zelenimi šparglji in hrustljavo panceto.
Sestavine (za 4 osebe):
400 g čemaževih rezancev
400 g špargljev
30 ml olivnega olja
100 g masla
120 g pancete
žlica olivnega olja
žlica sesekljanega pora
40 g parmezana
sol
Priprava:
Šparglje očistimo in jih štiri centimetre pod vrhom odrežemo. Spodnje dele špargljev blanširamo in jih zmešamo v multipraktiku z malo vode, v kateri smo jih blanširali, in maslom. Tako, zdaj imamo špargljevo kremo. V lonec damo vodo, jo solimo, in ko zavre, vanjo damo kuhat čemaževe rezance. Na ponvici segrejemo olivno olje, dodamo vršičke špargljev in jih prepražimo. Dodamo česnovo olje, sesekljan por, popražimo, da zadiši, in zalijemo s špargljevo kremo. Ko so testenine kuhane, jih ocedimo in stresemo v omako, dobro premešamo. Dodamo nariban parmezan in postrežemo. Po vrhu dodamo še hrustljavo panceto, ki jo pripravimo tako, da jo narežemo na tanke rezine, ki jih zložimo na pekač in jih pečemo v pečici toliko časa, da so hrustljavo zapečene. Dober tek!