Recept: Čemaževi rezanci z zelenimi šparglji in hrustljavo panceto

Anja Mrevlje 07.05.2016
Šparglji

Sestavine (za 4 osebe): 

400 g čemaževih rezancev
400 g špargljev
30 ml olivnega olja
100 g masla
120 g pancete
žlica olivnega olja
žlica sesekljanega pora
40 g parmezana
sol

Priprava: 

Šparglje očistimo in jih štiri centimetre pod vrhom odrežemo. Spodnje dele špargljev blanširamo in jih zmešamo v multipraktiku z malo vode, v kateri smo jih blanširali, in maslom. Tako, zdaj imamo špargljevo kremo. V lonec damo vodo, jo solimo, in ko zavre, vanjo damo kuhat čemaževe rezance. Na ponvici segrejemo olivno olje, dodamo vršičke špargljev in jih prepražimo. Dodamo česnovo olje, sesekljan por, popražimo, da zadiši, in zalijemo s špargljevo kremo. Ko so testenine kuhane, jih ocedimo in stresemo v omako, dobro premešamo. Dodamo nariban parmezan in postrežemo. Po vrhu dodamo še hrustljavo panceto, ki jo pripravimo tako, da jo narežemo na tanke rezine, ki jih zložimo na pekač in jih pečemo v pečici toliko časa, da so hrustljavo zapečene. Dober tek! 


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča