Poletni koktajli za vsak okus

Lana Bauman 25.06.2019
Foto: Unsplash

Ananasova osvežitev

Sestavine:

  • 2 cela ananasa
  • 120 ml belega ruma
  • 30 ml temnega ruma
  • 120 ml kokosove paste
  • kanček ananasovega soka
  • kanček kokosovega mleka
  • led

Priprava:
Ananasu odrežemo krono in izdolbemo sredico. V mešalniku združimo vse sestavine, vključno s sredico enega ananasa in dobro prememšamo. Dobljen koktajl nalijemo v izdolbene ananase, dodamo slamico (ki ni plastična), po želji okrasimo in postrežemo. 

Foto: Unsplash

Ledena mešanica Sangrie in Margarite

Sestavine:

  • 200 ml rdečega vina
  • sok sveže limone
  • sok sveže pomaranče
  • 2 skodelici ledu
  • 60 ml tekile
  • sok 4 svežih limet
  • sladkor
  • sol

Priprava:
V mešalniku zmešamo rdečo vino, sok pomaranče in limone ter eno skodelico ledu. Tekočino postavimo v zmrzovalnik. Med tem na eneka način zmešamo tekilo, limetin sok in preostanek ledu ter postavimo v zmrzovalnik. Na krožniku zmešamo nekaj soli in sladkorja, robove kozarcev premažemo z limeto in jih pomočimo v mešanico. Nato izmenično nalivamo zamrznjeno sangrio in margarito. 

Foto: Unsplash

Ingverjeva tema

Sestavine:

  • Ingverjevo pivo
  • 2 čajni žlički sveže naribanega ingverja
  • 120 ml temnega ruma
  • 2 skodelici ledu

Priprava:
V mešalniku zmešamo ingverjevo pivo, nariban ingver in led ter nalijemo v dva kozarca. Na vrh dolijemo rum in pustimo, da se sam počasi zmeša.

Foto: Unsplash

Limonadina mimoza

Sestavine:

  • 2 čajni žlički naribane limonine lupine
  • pol skodelice sladkorja
  • narezana limona
  • šampanjec
  • 2 dcl limonade

Priprava:
Robove kozarcev premažemo z limono in jih namočimo v mešanico sladkorja in limonine lupine. Kozarec do polovice napolnimo s šampanjcem, nato dotočimo limonado. Okrasimo z limonino rezino in postrežemo.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča