Pekarna Grosuplje predstavlja obogateni SOSEDov kruh s kar 12 vrstami žit in semen

Anja Mrevlje 09.06.2016
SOSEDov kruh

S klasičnim dolgim postopkom priprave in dodanim naravnim kislim testom so oblikovali kruh, ki je aromatičen, polnega okusa s svežino, ki traja. Zaradi kislega testa je brez umetnih dodatkov, predvsem pa je polnega okusa in ima sočno sredico. Vsebuje kar 12 vrst žit in semen. Sosed je narejen iz pšenične, ržene, pirine, koruzne in riževe moke, z obilo bučnih in sončničnih semen, lanom, sezamom, ovsenimi kosmiči, ajdovo kašo in ječmenovimi kosmiči.

Več kot 60 % kruha iz Pekarne Grosuplje je brez dodanih aditivov. Posebno pozornost posvečajo kakovosti moke, zato najraje izbirajo moko slovenskega izvora. Vsako leto spečejo približno 15 tisoč ton izdelkov. Poleg ohranjanja bogate krušne dediščine v Sloveniji pa uveljavjajo nove, inovativnejše pristope v peki kruha in peciva.

Sosed- pravo bogastvo narave je že na voljo v Sosedovi pekarni.
pekarna-grosuplje.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča