Pred nami je, lahko bi rekli, res pravi poletni vikend. Sonce, morje, Italija in nepogrešljiv ... Več
Novoletni kanapeji za najdaljšo noč v letu
Naj bo letošnji prestop novega leta še posebej slasten z domačimi kanapeji. Preprost prigrizek nad katerim bo navdušen vsak gost. Pripravimo več različnih kruhkov in zadovoljimo vse okuse.
Za pripravo preprostih kanapejev potrebujemo kruh in vse mogoče sestavine po želji. Pri pripravi lahko eksperimentiramo, morda se le prepričajmo, da je naš recept okusen, preden naredimo celo vrsto kanapejev, ki se jih ne bo nihče zares lotil. Nekaj idej lahko najdete v članku - vabljeni ste, da nasvete priredite in naredite svoj najljubši kanape.
Avokado z mocarelo
Z vilico zmečkajmo avokado, dodajmo sol in poper, po želji nekaj kremnega sira. Namaz na debelo razmažemo na izbran kruh, in ga razrežemo na manjše koščke. Nanj položimo narezano mocarelo in češnjev paradižnik. Na zobotrebec nasadimo list sveže špinače ter ga zapičimo v sendvič.
Kremni sir s pršutom
Postopka se lotimo na enak način, le da namesto avokadovega namaza, kruh premažemo s kremnim sirom. Nato ga narežemo na manjše koščke in na namaz položimo pršut. Najboljši okus se ustvari z dimljenim pršutom, seveda pa izberite pršut, ki je vam najboljši. Kanape lahko po želji obogatimo s tanko rezino sira in paradižnikom.
DImljen losos in rukola
V ponvi na rahlo popečemo file dimljenega lososa. Previdni bodimo, da bo losos ostal mehek in rozkaste barve. Kruh segrejemo v pečici, prelijemo z deviškim oljčnim oljem ter nanj nanesemo koščke lososa in rukolo. Po želji lahko dodamo mocarelo.
Poleg kanapejev lahko pripravimo rezine paradižnika v olivnem olju, polnjene olive z mandlji in dodaten sir ter gostom tako ponudimo še večjo izbiro prigrizkov.
Foto: Depositphotos