Michelinova zvezdica v Ljubljani

CITYLIFE 04.08.2017
InterContinental Hotels Group

Še pred uradnim odprtjem smo imeli možnost pogledati v najvišjo kulinarično točko Ljubljane, ki se bo imenovala "B-Restaurant" in prisluhniti, z michelinovo zvezdico nagrajenemu, chefu Alfredu Russoju o kulinaričnih doživetjih, ki jih bo s svojo ekipo pripravljal v dvajsetem nadstropju novega hotela.

Hotel InterContinental Ljubljana.

Po njegovih besedah "B-Restaurant" ne bo še ena klasična hotelska restavracija, ampak restavracija locirana v hotelu in namenjena širšemu krogu ljubiteljev dobre kulinarike in ambienta. Osnovna usmeritev restavracije in bara bo mednarodna kuhinja, ki pa bo glede na slavno ime nosila pečat idejnega ustvarjalca Alfreda Russa, njegovih italijanskih korenin in slovenskih, lokalno izbranih sestavin ter vin.

Saša Zor, vodja prodaje in marketinga, in Chef Alfredo Russo.

Posebnost restavracije B (angl. Bee / čebela), bo tudi nekaj jedi in koktajlov s komponento medu, ki prav tako na nek način povezuje Ljubljano ter velikega Chefa in njegove kulinarične mojstrovine.   

Seveda pa je celotni jedilnik še skrivnost, a za namig nam je Chef Alfredo razkril, da njegov slavni "Oyster Sorbetto" in tipični italijanski tiramisu zagotovo ne bosta manjkala. 

Alfredo Russo je začel kuhati že pri 13 letih in leta 1990, pri 22 letih, v Torinu odprl svojo prvo restavracijo Dolce Still Novo, ki deluje še danes. Leta 1993 je prejel svojo prvo Mihelinovo zvezdico, leta 2004 so ga izbrali za najboljšega mladega italijanskega Chefa, leta 2013 pa je prejel naziv "Best Italian Chef". Danes se poleg svoje osnovne restavracije v Torinu ukvarja tudi s svetovanjem hotelskim verigam in restavracijam.
ihg.com

Galerija: 

Fotogalerija

B restaurant v 20. nadstropju hotela. InterContinental Hotels Group InterContinental Hotels Group InterContinental Hotels Group InterContinental Hotels Group Hotel InterContinental Ljubljana

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča