Kraljestvo okusov z ulice #2

Anja Mrevlje 22.04.2016
Na evropskem street food festivalu sodelujejo tovornjaki in kuharji s celega sveta – ne glede na to, ali gre za tajski kari, ameriški burger, vegansko pito, avstrijsko klobaso ali japonski sushi, so vse jedi sveže in pripravljene na kraju samem.

Za ljubitelje ulične hrane, ki se radi odpravijo čez mejo …

Vsi ljubitelji italijanske kulinarike bodo veseli novice, da se bo med 29. aprilom in 1. majem v Udinah ustavil StreEat – italijanski food truck festival, ki na enem mestu združuje najboljše ponudnike poulične prehrane iz severne in južne Italije. Na festivalu bomo okušali gurmanske poslastice, prevedene v poulični koncept, ki bodo zadovoljile še tako izbran ali netoleranten okus. Kakovostno hrano za vsak žep bosta pospremili pestra izbira kraft piv najboljših italijanskih pivovarn in odlična glasbena podlaga.
streeatfoodtruckfestival.com

Italijanski food “truck festival” StreEat obljublja z barvami, okusi, aromami in prijetnimi trenutki napolnjen vikend, ki ga bomo le stežka pozabili.

Pri sosedih ...

Če nas v prihodnjih nekaj mesecih pot popelje čez mejo na Hrvaško, ne smemo pozabiti obiskati hrvaškega festivala hrane (Croatian food festival), katerega poslanstvo je ustvariti in spodbuditi veselo druženje ob dobrotah gastronomskih mojstrov, ki bodo s svojo virtuoznostjo in talentom izboljšali oskrbo hrvaških ulic s hrano. Domači in tuji obiskovalci se bomo ob barviti ponudbi jedi družili v petih hrvaških mestih, in sicer: od 23. do 24. aprila v Varaždinu, od 20. do 22. maja v Zagrebu, od 25. do 26. junija v Zadru, od 3. do 4. septembra v Dubrovniku in na začetku oktobra v Osijeku.

Hrvaški festival hrane bo to pomlad in poletje kulinarično obarval ulice petih hrvaških mest – Varaždina, Zagreba, Zadra, Dubrovnika in Osijeka.

1. zagrebški festival palačink

Trend odpiranja t. i. creperies oziroma palačinkarn je v Zagrebu v porastu, to pa so izkoristili organizatorji 1. zagrebškega festivala palačink, na katerem se bodo med 16. in 17. aprilom predstavili top palačinkarski mojstri, ki bodo spekli še vse kaj drugega kot klasične palačinke z marmelado ali nutello. Pripravimo se na pravo eksplozijo barv in okusov v obliki slastnih palačink, nadevanih z lososom, kaviarjem ali rusko vodko. 

Zagrebški Tuškanec bo med 16. in 17. aprilom postal pravi raj za sladokusce.

Főzdefeszt na Madžarskem

Pomlad bo kulinarično obarvala tudi madžarski Mestni park, kjer bo od 3. do 5. junija potekal madžarski festival poulične hrane Főzdefeszt. Gre za edinstven gastro-artistični festival, ki na enem mestu združuje najboljše ponudnike ulične hrane s cele Madžarske.
fozdefeszt.hu

Na Főzdefesztu bomo lahko ob izjemni ponudbi kraft piva okušali slastne gurmanske burgerje, hot doge, gyrose in sladice, v ponudbi pa ne bo manjkal niti tradicionalni madžarski golaž.

Evropski street food festival

Kot zadnji, a še zdaleč ne kot najmanj slasten kulinarični festival takoj čez mejo naj omenimo evropski street food festival (European Street Food Festival), ki od marca do maja potuje po večjih avstrijskih mestih: marca in v začetku aprila je dišalo v Salzburgu in Gradcu, kulinarično karavano pa lahko ujamemo še: od 15. do 17. aprila v Oberwartu, od 22. do 24. aprila v Linzu, od 29. aprila do 1. maja v Tullnu in od 6. do 8. maja na Dunaju.
streetfood-festival.eu

Na evropskem street food festivalu sodelujejo tovornjaki in kuharji s celega sveta – ne glede na to, ali gre za tajski kari, ameriški burger, vegansko pito, avstrijsko klobaso ali japonski sushi, so vse jedi sveže in pripravljene na kraju samem.

Zanimivost:


Taste of London
Če se boste med 15. in 19. junijem mudili v britanski prestolnici, obiščite največji svetovni festival restavracij Taste of London, ki bo tudi letos za pet dni kulinarično obarval londonski Regent Park. Festival, ki ga vsako leto obišče na tisoče gurmanov, poleg vrhunskih degustacij ponuja tudi možnost izobraževanja na interaktivnih tečajih in možnost ogleda zanimivih demonstracij priprave pisanih poletnih jedi.
london.tastefestivals.com





Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča