Kraljestvo okusov z ulice #1

Anja Mrevlje 21.04.2016
Odprta kuhna sodeluje s kulinaričnimi ponudniki, ki zadostijo strogim kriterijem glede kakovosti, raznolikosti in edinstvenosti ponudbe, ter se odmika od običajne hitre prehrane.

Izbor je velik, poleg zmagovalnega dvojca – gurmanskega hamburgerja in doma zvarjenega “kraft” piva – obsega pravo fuzijo dobrot, ki jih drugače najdemo le v izbranih restavracijah. Med drugim najdemo tudi osvežilne koktajle, zdrave zmešančke, veganske pite, jedi brez glutena in ostale inovativne in napredne priboljške, ob katerih se – pri nas in v bližnji okolici – z navdušenjem družijo tudi največji mestni petičneži.

Odprta kuhna

Četrto leto zapored se je s prihodom pomladi na Pogačarjev trg v Ljubljani vrnila tudi Odprta kuhna – priljubljen kulinarični dogodek, ki vsak sončni petek privabi tisoče obiskovalcev, željnih vrhunske poulične hrane, izbranih pijač in dobre družbe v idiličnem ambientu. Odprta kuhna sodeluje z mojstri za ulično prehrano, strokovnjaki za vino in pivo, turističnimi kmetijami in bistroji, ki zadostijo strogim kriterijem glede kakovosti, raznolikosti in edinstvenosti ponudbe.
odprtakuhna.si

V torek, 26. aprila bo Odprta kuhna obiskala slovensko obalo.

Pivo & Burger Fest 

Poleg Odprte kuhne je za kulinarično dogajanje na Pogačarjevem trgu odgovorna tudi okuševalnica prvovrstnih burgerjev in vrhunskega piva Pivo & Burger Fest, ki je nastala kot platforma za predstavitev priznanih strokovnjakov za gurmanske burgerje, izbranih pivovarn in pivnic ter ponudnikov najkakovostnejših uvoženih znamk piv. Pivo & Burger Fest nas bo letos razvajal v soboto in nedeljo, 9. in 10. aprila, pričakujemo pa lahko tudi poletno in jesensko izdajo.

V Ljubljano se drugi vikend v aprilu vrača največji festival igrivega kulinaričnega para, Pivo & Burger Fest, ki bo najživahnejši trg prestolnice za dva dneva spremenil v okuševalnico odličnih burgerjev in vrhunskega piva.

Kuhna na plac

Za popestritev sobotnega dogajanja na domžalski tržnici bo odslej poskrbela Kuhna na plac – dogodek v stilu ulične kuhinje, ki se od letošnjega 2. aprila odvija vsako prvo soboto v mesecu. Kuhna na plac svojim obiskovalcem ponuja možnost druženja ob okušanju lokalnih kulinaričnih specialitet po dostopnih cenah. Na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji burgerjev, gurmani, vegetarijanci, sladkosnedi kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi. 

Na Kuhni na plac kuha tudi lastnik priznane restavracije JB Janez Bratovž, ki je svojo prvo restavracijo odprl prav v Domžalah leta 1992 in je na ta kraj še vedno navezan.

Festival pivo, burger & čili 

Tretji vikend v juniju bo naše brbončice razvnel 1. festival pivo, burger & čili, ki ga Celjski sejem organizira v sklopu lani izjemno dobro sprejetega projekta Sobote na celjskem sejmišču. 18. junija bomo od 9. do 17. ure na svoj račun prišli vsi ljubitelji dobrega piva in gurmanskih burgerjev, ki jih bodo kot novost tovrstnih festivalov pospremili čiliji vseh vrst in oblik. Med degustiranjem pekočih burgerjev in različnih vrst piv bomo lahko izbirali med pestro ponudbo domačih izdelkov in pridelkov, na dogodku pa bo poskrbljeno tudi za zabavo naših najmlajših.
ce-sejem.si

Celjski sejem 18. junija v atrij sejmišča vabi vse ljubitelje piva, burgerjev in čilijev.

Paninfest

15. aprila bo potekal že drugi Paninfest – festival koprskega sendviča. Če lahko sodimo po lanskoletnem druženju ob izvirnih paninih lokalnih ponudnikov, ki so na ulico pred koprski Bar Cameral privabili številne ljubitelje gurmanskih sendvičev, dobrega piva in vrhunskega vina, lahko trdimo, da se obeta kulinarično popoldne, ki ga enostavno ne gre zamuditi. Lokalni ponudniki, izvirni panini in ena misija – izbrati najboljšega!

Pri Organic Garden na svoj račun pridejo ljubitelji pisanih vegetarijanskih in veganskih dobrot.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča