Kam na romantično valentinovo večerjo?

Tina Lagler 02.02.2017
Valentinovo večerja

Kam na romantično valentinovo večerjo v prestolnici?

Svoje jedilnike sta v prestolnici, denimo, že razkrila Atelje in Altrokè. Medtem ko slednji pripravljajo pet hodni valentinov mesni in valentinov ribji mini, smo v Ateljeju vabljeni že na kosilo, sestavljeno iz treh hodov, v času večerje pa bomo lahko uživali v pokušini štirih različnih jedi. Svoje kulinarične mojstrovine bodo na najbolj zaljubljeni dan v letu postregli tudi Monstera bistroju, kjer nas bodo od 19. ure dalje razvajali s kar devetimi hodi.

Restavracija Atelje. Foto: Union Hotels.

Romantični skok iz prestolnice

Priznajmo si, da je v vsakem izmed nas malo romantika in da nam srce zapoje, če v dvoje preživimo čudovit dan. Ali vsaj popoldan, glede na to, da je letošnjo valentinovo na torek. Po službi in obveznostih, ki jih prinašajo delovni dnevi, jo torej lahko na romantično večerjo mahnemo v Smlednik v Evergreen. Čeprav so z meniji še nekoliko skrivnostni, že ambient sam po sebi zagotavlja prefinjen večer.


Valentinovo večerjo načrtujejo tudi v gostišču Grič v vasici Šentjošt nad Horjulom in Rožmarin v Mariboru, kjer so se že odločili za slasten štiri hodni meni z glavno mesno ali ribjo jedjo, v soju svečic in ob ljubezenskih napojih pa nam bodo v celjski Galeriji okusov med 9. in 18. februarjem pripravili kulinarično doživetje s pet hodnim menijem, pri katerem bomo pri vsakem hodu izbirali med dvema različnima jedema.

Nekateri kulinarični mojstri so že razkrili valentinove menije, drugi so še skrivnostni. Slika je simbolna. foto: Pexels

Zimsko romantično doživetje za drzne

Če si želimo letos svojo drago ali svojega dragega presenetiti na drugačen način, bo kulinarično doživetje v objemu Kamniško-Savinjskih Alp, ki ga 17. februarja pripravlja Dvor Jezeršek kot nalašč za nas. Na zaljubljeni večer bodo namreč kabine krvavške žičnice spremenili v mini zasebne gostilnice, v kateri nam bodo izmenično med dvema vožnjama navzgor in dvema navzdol postregli z večerjo s tremi hodi, po tretji vožnji pa lahko postanemo ob vznožju smučišča, kjer nas bodo za piko na i pocrkljali še s sladkim presenečenjem. Oh, ta romantika!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča