Jesenski cikel kulinaričnih predavanj Jedi časov, časi jedi

Helena Peterlin 31.08.2022
jedicasa-casijedi-jesen2022-spletnastran-1200x800px5.jpeg

V sodelovanju s prof. dr. Svetlano Slapšak bodo v sklopu jesenskega cikla na kulinaričnem popotovanju skozi čas raziskovali najrazličnejša kulinarična področja: od vrhunske francoske kulinarike do preprostih jedi na žlico za rešetkami grajske kaznilnice in drugih jedi iz 19. stoletja; za konec pa so prihranili predavanje o pregrešnih slasteh, kar nas bo popeljalo v 20. stoletje.


Jesenski cikel kulinaričnih predavanj Jedi časov – časi jedi bo potekal v Grajskem gledališču na Ljubljanskem gradu od 15. septembra do 13. decembra 2022!

Jesenski cikel predavanj bodo na koncu začinili še s humornim pogovornim večerom z Boštjanom Gorencem – Pižamo, Anžetom Tomićem in Boštjanom Napotnikom, ko bodo na meniju najbolj nenavadne jedi ter bomo obravnavali človeške prehranjevalne navade.Cikel kulinaričnih predavanj so poimenovali Jedi časov – časi jedi po istoimenski knjigi, ki so jo lani, ko je Slovenija nosila naziv evropska gastronomska regija 2021, pripravili v sodelovanju s priznanim slovenskim etnologom dr. Janezom Bogatajem.
Ljubljana, Ljubljanski grad in kulinarika: skupna miza že stoletja! Zato: dober tek in na zdravje!


Ne zamudite najbolj slastnih predavanj letošnje jeseni na Ljubljanskem gradu:
- v četrtek, 15. septembra 2022, ob 17.30: FRANCOSKA KUHINJA, strokovno predavanje dr. Svetlane Slapšak;
– v četrtek, 20. oktobra 2022, ob 17.30: KUHINJA 19. STOLETJA, strokovno predavanje dr. Svetlane Slapšak;
– v četrtek, 17. novembra 2022, ob 17.30: KUHINJA 20. STOLETJA, strokovno predavanje dr. Svetlane Slapšak;
– v torek, 13. decembra 2022, ob 17:30: ZA KAJ SO TE VILICE?, humoren pogovorni večer z Boštjanom Gorencem – Pižamo, Anžetom Tomićem in Boštjanom Napotnikom

Cena vstopnice: 7 evrov (za posamezen dogodek).
Ob nakupu vstopnice za dogodek iz cikla Jedi časov – časi jedi prejmete 10-odstotni popust ob nakupu: knjige Jedi časov – časi jedi, ki jo je napisal Janez Bogataj, kuharske recepte pa so prispevali Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Luka Jezeršek in Ana Šušteršič (Gostilna na gradu in Grajska kavarna), ter kakovostnega rdečega vina rdečegrajc – zweigelt iz Grajskega vinograda.
Da ne bi zamudili naslednjega dogodka, vam svetujemo, da se prijavite na e-novice!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča