Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Japonci ustvarili sladoled, ki se ne topi
Prihodnost je tukaj in zdaj. Japonski znanstveniki so namreč odkrili popolnoma organski način, kako ustvariti sladoled, ki se ne topi.
Japoski znanstveniki so ponovno dokazali, da nič ni nemogoče. Na centru za razvoj bioterapije, Biotherapy Development, v Kanazavi so naleteli na čudežno metodo s katero so ustvarili sladoled, ki se ne topi. Popolnoma naraven način taljenja sladoleda so dosegli z uporabo polifenola, tekočine, ki jo najdemo v jagodah. Polifenol ima namreč to lastnost da povzroči, da se voda in maščoba težje ločita. Sladoled na palčki na ta način ohranja prvotno obliko in lahko ostane cel tudi po več ur.
Kako so japonski znanstveniki preverjali topljivost z uporabo sušilca za lase si poglejmo v priloženem videoposnetku:
Sladoled, ki ga prodajajo v sladoledarni Kanazawa Ice so odkrili popolnoma naključno. Znanstveniki so prosili slaščičarje naj ustvarijo sladico, v katero bi dodali jagodni polifenol. Ko so ga dodali smetani, se je le-ta tako strdila, da je bila neuporabna pri pripravi sladic. Uspelo jim je pri sladoledu in tako ustvarili pravi mali čudež.
Foto: Pexels