Japonci ustvarili sladoled, ki se ne topi

Anja Mrevlje
Foto: Pexels

Japoski znanstveniki so ponovno dokazali, da nič ni nemogoče. Na centru za razvoj bioterapije, Biotherapy Developmentv Kanazavi so naleteli na čudežno metodo s katero so ustvarili sladoled, ki se ne topi. Popolnoma naraven način taljenja sladoleda so dosegli z uporabo polifenola, tekočine, ki jo najdemo v jagodah. Polifenol ima namreč to lastnost da povzroči, da se voda in maščoba težje ločita. Sladoled na palčki na ta način ohranja prvotno obliko in lahko ostane cel tudi po več ur.

Kako so japonski znanstveniki preverjali topljivost z uporabo sušilca za lase si poglejmo v priloženem videoposnetku:


Sladoled, ki ga prodajajo v sladoledarni Kanazawa Ice so odkrili popolnoma naključno. Znanstveniki so prosili slaščičarje naj ustvarijo sladico, v katero bi dodali jagodni polifenol. Ko so ga dodali smetani, se je le-ta tako strdila, da je bila neuporabna pri pripravi sladic. Uspelo  jim je pri sladoledu in tako ustvarili pravi mali čudež.

Foto: Pexels

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča