Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Gostilna in vinoteka Danilo v Škofji Loki s prenovljeno podobo
Družinsko kulinarično zgodbo ter dolgoletno tradicijo gostilne in vinoteke Danilo v Škofji Loki po prenovi nadaljujeta Nina in Gašper Čarman, brat in sestra, ki sta tako domačnost popeljala že v tretjo generacijo ter s kuharsko mojstrico Vesno Čarman postregla s slastno domačo kuhinjo.
Goveji carpaccio, sveži jurčki s Pokljuke, domači njoki, soriška postrv in telečji ossobuco je le nekaj jedi, po katerih si prste obliznemo v gostilni in vinoteki Danilo v Škofji Loki. Gre za družinsko gostilnico, ki sta jo kot tretjegeneracijska člana ‘podedovala’ Nina in Gašper Čarman. Spremembe in prenova vselej dobro denejo, zato sta sestra in brat zavihala rokave ter osvežila tako podobo gostilne kot tudi ponudbo.
Kot gorenjski predstavnik v elitnem klubu Jeunes restaurateurs d'Europe je Danilo znan kot gostilna in vinoteka, zato ne čudi, da je vinska karta bogata z več kot 500 različnimi vini, ki se na svojevrsten način podajo k jedem. Od torka do petka jih lahko, denimo, poskusimo ob tedenskem kosilu ali pa se skupaj s kozarcem belega ali rdečega sprehodimo skozi osemhodni degustacijski meni, ki v celoti zaokroži Danilov jedilnik in nam ponudi njihove specialitete.
Gostilna in vinoteka Danilo.
Nina in Gašper sta ubrala že utečeno pot ter ohranila vrednote tradicionalne domače kuhinje in lokalnih sestavin, s kuharsko mojstrico Vesno Čarman na čelu pa obljubljata, da pri pripravi vsakega krožnika pustijo sled ustvarjalnosti in novih, svežih okusov.
danilogostilna.si
PREBERITE ŠE: Restavracija Atelje - nova gurmanska točka v mestu