Gostilna in vinoteka Danilo v Škofji Loki s prenovljeno podobo

Tina Lagler 06.01.2017
Gostilna in vinoteka Danilo

Goveji carpaccio, sveži jurčki s Pokljuke, domači njoki, soriška postrv in telečji ossobuco je le nekaj jedi, po katerih si prste obliznemo v gostilni in vinoteki Danilo v Škofji Loki. Gre za družinsko gostilnico, ki sta jo kot tretjegeneracijska člana ‘podedovala’ Nina in Gašper Čarman. Spremembe in prenova vselej dobro denejo, zato sta sestra in brat zavihala rokave ter osvežila tako podobo gostilne kot tudi ponudbo.

Kot gorenjski predstavnik v elitnem klubu Jeunes restaurateurs d'Europe je Danilo znan kot gostilna in vinoteka, zato ne čudi, da je vinska karta bogata z več kot 500 različnimi vini, ki se na svojevrsten način podajo k jedem. Od torka do petka jih lahko, denimo, poskusimo ob tedenskem kosilu ali pa se skupaj s kozarcem belega ali rdečega sprehodimo skozi osemhodni degustacijski meni, ki v celoti zaokroži Danilov jedilnik in nam ponudi njihove specialitete.

Gostilna in vinoteka Danilo.

Nina in Gašper sta ubrala že utečeno pot ter ohranila vrednote tradicionalne domače kuhinje in lokalnih sestavin, s kuharsko mojstrico Vesno Čarman na čelu pa obljubljata, da pri pripravi vsakega krožnika pustijo sled ustvarjalnosti in novih, svežih okusov.
danilogostilna.si

PREBERITE ŠE: Restavracija Atelje - nova gurmanska točka v mestu

Fotogalerija

Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar Foto: Dean Dubokovič Foto: Dean Dubokovič Foto: Dean Dubokovič Foto: Dean Dubokovič

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča