Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Fotoutrip - kulinarična ustvarjalnica Kaval Chef: šparglji
V sredo, 20. aprila, smo se zbrali v restavraciji Evergreen Kaval Group v Smledniku že na letošnji drugi kulinarični ustvarjalnici Kaval Chef, katere zvesti partner je tudi Beko.
Tokrat smo ob chefu Anžetu Gombaču spoznavali in se učili, kako tako ali drugače pripraviti šparglje. Sezona špargljev je v polnem teku, njihovo nabiranje, predvsem pa preizkušanje novih receptov pa vedno predstavlja nove izzive. Zagotovo poznamo vsaj enega izmed številnih okusnih receptov za jedi s šparglji. Mi smo na tokratni kulinarični ustvarjalnici pripravili štiri hode: za predjed gratinirane šparglje s pršutom in mozzarelo, špargljevo kapučino juho, čemaževe rezance z zelenimi šparglji in hrustljavo panceto za glavno jed ter za konec še flambirane jagode s šparglji in vanilijevim sladoledom za posladek. Za kozarec dobre vinske kapljice sta poskrbela vina Dolfo in vinska klet Kmetijske zadruge Metlika. Prihodnjič bomo ustvarjali pregrešne sladkosti, ki jih pripravljajo vrhunski Lolitini slaščičarji. Se nam pridružite?
“Testenine vedno še minuto pokuhamo v omaki, da se omaka lepo oprime testenin in jim tako da bogatejši okus. Zmotno je mišljenje, da omako polijemo po testeninah, ko so že na krožniku,” pravi chef Anže Gombač.
Recept: Špargljeva kapučino juha
Sestavine (za 4 osebe):
25 g masla
2 šalotki
100 g krompirja
400 g špargljev
700 ml zelenjavne osnove
100 ml mleka,
sol in poper
Priprava:
Sesekljano šalotko prepražimo na maslu, dodamo na kocke narezan krompir in očiščene ter na drobno narezane šparglje. Vse skupaj pražimo še od 3 do 5 minut in zalijemo z zelenjavno osnovo. Kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča. Lonec nato odstavimo in s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo ter med tem solimo in popramo. Juho nalijemo na krožnik, po vrhu za okras dodamo še žlico spenjenega mleka – kot za kapučino. Postrežemo.