Čokoladna pravljica, fer tudi do okolja in pridelovalcev

CITYLIFE 09.03.2018
Čokoladna pravljica HOFER

Čokolade, proizvedene v lastni tovarni

Podjetje HOFERizbrane vrste svojih čokolad že več kot 30 let proizvaja v lastni tovarni čokolade v Sattledtu, kar omogoča popoln nadzor nad kakovostjo in oblikovanjem priljubljenih okusov, ki so v zadnjih enajstih letih prepričali tudi slovenske kupce.

Pester izbor za vsak okus

V široki paleti okusov še tako zahtevni ljubitelji čokolade najdejo nekaj zase. Navdušenci nad temno čokolado lahko izbirajo med čokoladami z visokim deležem kakava iz različnih koncev sveta, okus HOFERjeve mlečne čokolade pa potrjuje tudi prvo mesto v kategoriji lastnih blagovnih znamk na senzoričnem preverjanju Gusto.

Fer tudi do pridelovalcev

Čokolada je narejena iz plodov kakavovca – do 10 metrov visokega drevesa, ki raste v tropskem pasu. 70 odstotkov vsega kakava je pridelanega na področju zahodne Afrike, pridelujejo pa ga tudi v Aziji in Latinski Ameriki. HOFER posveča posebno pozornost oblikovanju pravičnih delovnih pogojev za pridelovalke in pridelovalce, zato so izbrane čokolade lastnih blagovnih znamk Choceur, Moser Roth in Bella opremljene s certifikatom UTZ za trajnostno pridelavo kakava.

Majhni simboli velikega pomena

Certifikat UTZ dobavitelje podpira pri pridelavi, ki je usmerjena v prihodnost ter prijazna do okolja in ljudi skozi celotno dobavno verigo – od plantaž do polic. Nekatere izmed izdelkov spremlja tudi oznaka Fairtrade, ki zagotavlja, da so bile čokolade proizvedene po principu pravične trgovine.

PREBERITE ŠE: Recept - čokoladna torta

Izbor urednika