Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Brina - začenja se ljubljanski teden gina
V Ljubljano prihaja nova kulinarična zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhinskih okusov. Novosti, ki jih ne gre prezreti sta Brina, ljubljanski teden džina, ki se pravkar začenja v Ljubljani in ljubljanski festival džina, ki prihaja prihodnje leto spomladi.
Ekipa Odprte kuhne, priljubljene kulinarične tržnice v Ljubljani, je pod enotno blagovno znamko združila kar tri novosti Ljubljanski teden džina, ki se začenja danes, Ljubljanski festival džina, ki bo prestolnico osvežil prihodnje leto spomladi, ter prvi ljubljanski džin koktajl Brina, ki ga je zasnoval sommelier Gašper Čarman.
Bogato dogajanje se je začelo v kar 18 različnih lokalih v Ljubljani, ki so v svojo ponudbo umestili koktajl Brina. To so As Aperitivo, Atelje, Centralna postaja, Čin Čin, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Figovec, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop's Place, Pritličje, Slovenska hiša, TaBar, Tozd, Vander in Vinoteka Movia.
Ljubljanski teden džina bo potekal do 26. novembra 2018. Spomladi 2019 mu bo sledila še Brina, ljubljanski festival džina, ki bo na enem mestu združil vse domače destilarje džina in v Ljubljano pripeljal svetovne džin zvezdnike.
Brino so organizatorji predstavili v restavraciji Atelje, kjer sta goste s kar petimi hodi, ki so jih navdihnili džin in njegove sestavine, navdušila kuharska mojstra Jorg Zupan iz Ateljeja in Luka Košir iz Gostišča Grič.
Foto: Jaka Birsa