Biró - nov bistro v Ljubljani, ki ponuja zgodbe za vsak okus

Anja Mrevlje 25.05.2017
Biró

V starem mestnem jedru je svoje mesto našel nov urbani kotiček, Biró, ki nam ob kateremkoli delu dneva ponuja celovito kulinarično ponudbo. Vsak dan na meniju najdemo dnevno vegansko juho, domače sendviče, različne solate, jajčka na oko ali umešana jajčka, domač bananin kruh, domače marmelade, solato z lososom, rikotine njoke in še kaj. Za sladico nam postrežejo svežo pito z rabarbaro, čokoladno torto z rdečo peso in domač šmorn. Menuji sledijo sezonski ponudbi sestavin in se skozi celo leto spreminjajo.

Biró. Foto: Matic Bajželj.

Kuhinjo sestavlja 5 članov ekipe, trije mladi strastni kuharji in dve kuharici, ki nam dobrote pripravljajo vsak dan med 8. in 23. uro na njihovem vrtu pa bomo v začetku junija lahko posedeli do 1. ure zjutraj. 

Odlična in pestra kulinarična ponudba pa zablesti tudi v okusno izbranem interierju, ki ga je lastniku lokala pomagala opremiti arhitektka Petra Zupančič.  Med zanimivejšimi kosi sta nad šankom viseča luč nizozemske znamke Os and Oos in bel vintage kavomat priznane italijanske znamke La Marzocco. Posebnost Birója sta tudi točilni pult in kuhinja, ki sta med seboj povezana in odprta. Biró najdemo na mirni lokaciji, na Gornjem trgu 15, v centru Ljubjane.

Foto: Matic Bajželj

Galerija:  Biró - nov bistro v Ljubljani

Fotogalerija

Biró Biró Biró Biró Biró Biró Biró Biró Biró Biró Biró

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča