8 načinov kako živila ohraniti ohlajena in sveža dlje časa

N. E. 26.07.2017
Foto: Depositphotos

Da bi torej to poletje lahko uživali v svežih grižljajih polnega okusa, smo pripravili 8 hitrih nasvetov, ki se jih moramo držati, da bodo v hladilniku vsa živila ostala sveža, naši obroki pa bodo tako zdravi in s kar največjo vsebnostjo vitaminov in drugih hranilnih snovi.

1. Sveže sadje in zelenjavo shranjujmo v spodnjem, za to namenjenem predalu, kjer bosta dlje časa ostala sveža tudi v vročih dneh. Če bomo sadje pustili v vrečkah, se bo na njih nabral kondenz, zaradi vode pa bodo sadeži začeli gniti.Foto: via the Greatist

 2. Paziti moramo, da delikatesnih izdelkov, kot je na primer sir, ne pustimo izven posode, saj se bo v nasprotnem primeru začel sušiti.Za shranjevanje uporabljajmo ustrezne posode – priskrbimo tako tiste, ki jih lahko dobro zatesnimo, kot take, v katerih je hrana ločena od preostalih živil, a je izpostavljena klimi v hladilniku.

3. Če želimo goste posladkati s tiramisujem, je pomembno, da jajca do uporabe hranimo v hladilniku. Narejeno sladico pa nato ohladimo in shranjujemo na srednji polici ali višje. Pred shranjevanjem je pomembno tudi, da jo ustrezno pokrijemo, saj se smetana lahko hitro navzame vonja drugih živil, ki so v hladilniku.

4. Borovnice, maline in drugo sveže jagodičevje takoj pospravimo v zamrzovalni predal. Tako si bomo lahko privoščili ledeni smoothie, kadar koli si bomo zaželeli osvežitve.

5. Svežo ribo najprej očistimo, jo obrišemo in shranimo v neprodušno posodi, kjer lahko ostane največ dva dni. Ribe, ki jih želimo zmrzniti naj bodo vedno sveže in očiščene.Foto: Pixabay

6. Kam sodi ostanek lazanje, da si ga bomo lahko prav tako okusnega kot za kosilo privoščili za večerjo? Najbolje je, da ga pokritega postavimo na najvišjo polico, ki je ravno prav hladna in zračna.

7. Poletje zahteva tudi neprestano hidracijo telesa, zato moramo na vratih hladilnika vedno shranjevati dovolj veliko količino vode v steklenički, ki ji lahko dodamo narezane kumare ali sadje in natrgano meto. Osvežitev bo optimalna, če pijačo ohladimo med 10 in 12 stopinjami Celzija.Foto: Pexels

8. Preden postrežemo sladoled, ga za pet minut postavimo v hladilnik. Tako bo njegova tekstura idealna za poletne užitke.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča