5. februar - svetovni dan Nutelle

Eva Natlačen
5. februar - svetovni dan Nutelle

Gotovo vsi poznamo slavni lešnikov namaz, ki že od leta 1964 sladka naše življenje, od leta 2007 pa je razglašen za svetovni dan Nutelle. Seveda govorimo o Nutelli, ki je skozi leta delovanja postala tako priljubljena, da se na vsaki dve sekundi in pol nekje na svetu proda lonček tega sladkega namaza. Mi se bomo sladkali s palačinkami, polnjenimi z Nutello.

PREBERITE ŠE: Sweety con Nutella - McDonald's ponuja Nutella burger

Z palačinke potrebujemo:

  • 210 gramov večnamenske bele moke
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 3 žlice sladkorja
  • 250 mililitrov mleka
  • ščepec soli
  • Nutello

Preden se lotimo mase, na pekač položimo papir za peko ter nanj v majhnih krogih namažemo Nuttelo ter vse skupaj postavimo v skrinjo, dokler ne dobimo zamrznjenih Nutella ploščic, ki jih bomo med pečenjem uporabili kot polnilo in si s tem bistveno olajšali polnjenje palačink. 

Nato v posodi zmešamo vse ostale sestavine ter jih umešamo v gladko zmes. Na štedilniku segrejemo ponev ter jo namastimo z maslom. Nato z zajemalko nanesemo tanko plast mase na ponev ter jo pečemo kot navadno palačinko, nato pa nanjo položimo zamrznjeno ploščico Nutelle ter jo ponovno prekrijemo s plastjo mase za palačinke. Vse skupaj obrnemo ter popečemo še na drugi strani, dokler palačinka ne dobi zlato rumene barve. Postopek večkrat ponovimo, dokler ne porabimo vse mase. Palačinke postrežemo tople skupaj z narezanimi jagodami, ki se bodo odlično prilegle k vroči Nutelli, ki bo pritekla iz prerezane palačinke.

Foto: wall.alphacoders.com

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Foto: Pexels

Top 3 domače BBQ omake

Juhuhu, sezona piknikov je tu! Nič ni slajšega kot prve dobrote z žara v sezoni. Da bomo svoje goste letos še dodatno... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča