10 za praznično ustvarjalnost v kuhinji

Helena Peterlin 24.12.2017
10 za praznično ustvarjalnost v kuhinji

1 ... SPECITE SVOJE SLADOKRASKE!
Zakaj ne bi letos spekli svojih okusnih okraskov za na božično jelko? Z dodatkom alpskega mleka z okusi vanilje, čokolade ali lešnika bodo prav čarobni. Recept najdemo na spletni strani praznikizapojest.si, kjer lahko z barvanjem virtualnih okraskov pomagamo razdeliti tudi prave sladokraske na božične jelke društva ŠENT – Slovenskega združenja za duševno zdravje.
praznikizapojest.si

2 ... ČISTO SVOJA POTICA
Jagababa je za prihajajoče praznike spekla čisto svojo potico. Poleg potice so na tekstil prikorakali tudi domači krškopoljski pujski.
jagababa.si

3 ... ZVEZDA V PEČICI
Retro keramični pekač Isabelle Rose v temno modri barvi z belimi zvezdami za vse vrste dobrot iz domače kuhinje. Cena: 17,90 ali 18, 90 evra.
homedesign.si



4 ... METLICI ZA STEPANJE
Mala in velika metlica z bambusovim ročajem sta na vrhu premazani s silikonom, ki preprečuje, da bi med uporabo pustili oznake na loncih.
eu.nicolasvahe.com

5 ... SVET ŽIVALI
Silikonski modeli za peko z živalskimi motivi – za pravljični navdih. Cena: od 3,99 do 6,99 evra.
ikea.com


6 ... SHRANJENO, POSPRAVLJENO
Za majhne sladkorčke, kavo ali čaj. Cena: od 3,99 ali 5,99 evra.
ikea.com


7 ... KLASIKA
Kuhinjska mehanska tehtnica John Lewis bo natančno stehtala sestavine do teže pet kilogramov. Izdelana je iz nerjavečega jekla in je kot nalašč za pečenje in kuhanje po klasični metodi. Cena: 23,50 evra.
johnlewis.com

8 ... RETRO PRIDIH
Set pastelnih merilnih skodelic v štirih standardnih dimenzijah bo peki dodal retro pridih. Cena: 15,34 evra.
sassandbelle.co.uk


9 ... TIK TAK
Alessijev kuhinjski časovnik z mehanskim gibanjem nas bo opozoril na konec peke. Cena: 30 evrov.
lovethesign.com

10 ... POSIPANO, ZVALJANO, IZMERJENO
Valjar s posipalnikom iz linije Bakewell znamke Mason Cash lahko opravlja tri naloge: posuje moko, zvalja testo, za konec pa ga še izmeri, da bo ustrezal velikosti pekača. Cena: 20,95 evra.
1001dar.si

Izbor urednika