Kako pomagati brezdomnim živalim

Matej Jurgele 26.09.2018
Kako pomagati brezdomnim živalim

»Akcijo zbiranja izdelkov za živali v Lidlu Slovenija izvajamo tradicionalno, letos že peto leto zapored. Naše kupce tudi tokrat vabimo, da skupaj z nami ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomagajo lahko tako, da ob izhodu iz naše trgovine prispevajo hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. Šteje prav vsak izdelek, ki bo brezdomnim živalim pomagal nahraniti lačne želodčke,« so povedali v Lidlu Slovenija.

V Lidlovih trgovinah po Sloveniji so z zbiralno akcijo hrane za živali začeli 24. septembra. Vse do 29. oktobra 2018 lahko tako kupci ob izhodu iz trgovine prispevajo hrano za živali za lokalna društva.

Poleg zbiranja hrane za živali, so v Lidlu Slovenija tudi letos podprli športno-dobrodelni dogodek Koraki za tačke, ki bo 6. oktobra 2018 na Koseškem bajerju v Ljubljani. S podporo projektu želijo združiti ljubitelje živali, ozaveščati ljudi o primerni skrbi za živali ter pomagati pri zbiranju sredstev za brezdomne kosmatince. Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani www.boljsi-svet.si.

V tabeli v nadaljevanju najdete seznam lokalnih društev in organizacij, ki skrbijo za brezdomne živali, in v kateri Lidlovi trgovini lahko prispevate za pomoč živalim pod njihovim okriljem.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika