Kaj med vikendom počnejo uspešni ljudje

Teja Korošec 03.08.2018
Unsplash

Čas za družino in prijatelje

Foto: Pexels

Proste ure številni uspešni ljudje namenijo svojim najbližjim. Za aktivnosti s prijatelji in družinskimi člani ni potrebno veliko načrtovanja, lahko jih le povabimo na večer namiznih iger, na sprehod po parku ali v mesto na sladoled. Vsi vemo, da nas dober pogovor z najbilžjimi razbremeni in nam napolni baterije. 

Hišna opravila naj počakajo

Mnogi želijo ob sobotah in nedeljah opraviti vsa hišna opravila, za katere je med tednom zmanjkalo časa oziroma energije. To se sicer sliši smiselno, a je na dolgi rok lahko škodljivo. Uspešni ljudje menijo, da je hišna opravila potrebno opraviti med kratkimi odmori med tednom, vikendi pa naj bodo namenjeni izključno užitku in sprostitvi. 

Šport

Foto: Unsplash

Zavedamo se, da je fizična aktivnost nujna za kvalitetno in zdravo življenje. Ker nam med tednom za daljšo rekreacijo pogosto zmanjkuje časa, vikend predstavlja idealen čas za miganje. Poleg tega si lahko med športnimi aktivnostmi kot so tek, plavanje in kolesarjenje zbistrimo misli in ustvarjamo nove ideje. 

Brez lenarjenja

Včasih je misel na vikend poln lenarjenja po napornem tednu zelo mikavna. Strokovnjaki to odsvetujejo, saj lahko čakanje na ponedeljek v horizontalnem položaju sproža depresivne in apatične občutke. Seveda ni nič narobe z nekaj ekstra počitka, a je pomembno, da ga dopolnimo z raznimi aktivnostmi.

Organizacija

Foto: Unsplash

Načrtovanje je ključ do uspeha. Če bomo med vikendom dobro organizirali prihajajoči teden, bomo v ponedeljek odlično pripravljeni. Organizacija službenih in ostalih opravkov nam bo hkrati omogočila bolj kakovostno preživljanje prostega časa.

Nove aktivnosti

Uspešni ljudje pravijo, da je treba v življenju stalno preizkušati nove stvari. To ne pomeni, da je za uspeh potrebno skočiti s padalom in se posluževati drugih ekstremnih dejanj. Aktivnosti kot so ogled tujejezičnega filma, obisk gledališke predstave ali družinsko tekmovanje v bovlingu bodo prav tako poskrbele za bistre misli in odprt um. 

Odklop

Foto: Unsplash

Zadnji nasvet, ki ga imajo za nas uspešni poslovneži, je, da se med vikendom čim bolj odklopimo. To pomeni, da utišamo telefon, ugasnemo računalnik, na elektronško pošto pa odgovorimo šele v ponedeljek. Večina ljudi si popolnega odklopa čez vikend žal ne more privoščiti, a bo že nekaj odklopljenih ur na dan prineslo veliko spremembo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča