Zimski glamping - luksuzno kampiranje v Sloveniji

CITYLIFE 01.01.2020
Chateau Ramšak Glamping Resort, Maribor

Slovenija s svojo raznoliko pokrajino nudi popolno destinacijo za glamping v čudovitih kotičkih v objemu narave, kjer ne manjka zasebnosti, udobja in popolne sprostitve s savnami, vodnimi kopelmi in masažami ter vrhunske kulinarike.

Gozdne vile, Bled

Sava Hotels & Resorts v blejskem kampu poleg klasičnega kampiranja v odmaknjenem delu, tik ob Blejskem jezeru, ponuja še romantičen hotel pod zvezdami – Glamping Gozdne vile. Ljubke, majhne lesene hišice so izdelane iz ekološkega neobdelanega macesnovega lesa in krite z macesnovimi skodlami. Ker so izolirane in ogrevane, omogočajo bivanje tudi pozimi, še posebej pa prija kopel v leseni zunanji kadi, ogrevani na drva.

Več na: sava-camping.com

Gozdne vile Bled.

Panorama Glamping Visole, Visole

V neokrnjeni naravi, na bistriškem Pohorju, je v bližini Maribora čarobna in romantična glamping hiška, ki tudi pozimi nudi zavetje pred vsakodnevnim stresnim življenjem. Hiška je izdelana iz pohorskega lesa, pozimi pa jo ogreva električna kaminska peč. Ko zapade sneg, se lahko sprostimo v vroči kopeli na prostem ali pa si privoščimo piknik v postelji.

Več na: panorama-glamping.com

Panorama Glamping Visole.

Glamping Pibernik, Bled

Lični bungalovi v osrčju narave združujejo razkošje in udobje za vsakega popotnika. Pred bungalovi je še majhna terasa s kaminom za peko na žaru in počitek ter s pogledom na travnik, ki ga pogosto obiščejo srne. 

Več na: glamping-pibernik.com

Glamping Pibernik, Bled.

Chateau Ramšak Glamping Resort, Maribor

Prestižni glamping resort Chateau Ramšak je skrit dragulj, ki nam s premišljeno oblikovanimi šotori in razkošno notranjostjo ter sanjsko hišico na drevesu ponuja čarobno atmosfero, v kateri se lahko prepustimo trenutku popolnosti. 

Več na: chateauramsak.com/si 

Chateau Ramšak Glamping Resort, Maribor.

Čokoladna vas, Maribor

V krajinskem parku Mariborsko jezero so letos odprli čokoladni luksuzni glamping pod okriljem Tete Fride, znane čokoladne kavarne. Najslajša čokoladna vasica, z uradnim imenom Chocolate village by the river, je luksuzni glamping resort z 12 modernimi hiškami sodobne ekogradnje, ki s čudovitim pogledom na jezero in skrite pod krošnjami dreves nudijo popoln počitek. V čokoladni vasi se boste čokoholiki posladkali še s čokoladnimi zajtrki, obiskali čokoladne delavnice in se sprostili na čokoladni masaži. 

Več na: tetafrida.euchocolatevillage.eu

Čokoladna vas, Maribor.

Glamping Mountain Fairy Tale – hiške sredi skritega gorskega bisera, Tržič

Sredi Tržiča, gorskega bisera, v skritem delu narave, kjer je na voljo veliko planinskih poti in razgledov, najdemo glamping Mountain Fairy Tale. Šest lesenih hišk, opremljenih v minimalističnem slogu z velikimi panoramskimi okni spominja na pravo gorsko pravljico. Sama lokacija glampinga je pozimi primerna tako za pohodništvo, turno smuko ali sankanjekot tudi za prijetno druženje, počitek in meditacijo.

Več na: mountainfairytale.com

Glamping Mountain Fairy Tale.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča