vila-laguna-strunjan

Vila Laguna: Skriti biser na slovenski obali

CITYLIFE 29.04.2024

Po nedavni prenovi strunjanske plaže in Mihevčevih vil so se pri Termah Krka lotili še prenove hotelskega kompleksa vil Laguna z več namestitvenimi enotami. Prikupen in sodoben hotel v umirjenem okolju in s pogledom na neskončno morje ponuja ugodje sodobne elegance, udobje gostoljubnosti, zasebnost in mir.  Prenovo je vodil arhitekturni biro D&K Arhitekti, zato smo za več informacij povprašali arhitekta  Alenko Dešman in Dušana Končarja. Ker si v butičnem hotelu gost želi zasebnosti, osebnega pristopa in intime, je bilo po besedah arhitektke Alenke Dešman oblikovanje zunanjosti hotela glede na smernice stroke nekoliko zadržano – krasijo jo veliki balkoni v prečudovitem mediteranskem parku in s pogledom na morje, medtem ko je notranjost sodobna in stilsko dovršena. Prevladujejo topel les, prijetno hladna keramika in mediteranske barve. 

Vila Laguna Strunjan Terme KrkaVila Laguna Strunjan Terme KrkaVila Laguna Strunjan Terme KrkaDušan KOnčar in Alenka Dešman I DK Arhitekti

Izhodišča pri oblikovanju in umestitvi v prostor so bila za arhitekta nepretencioznost, upoštevanje merila in tipologije obstoječih struktur ter tudi varovanje bližnjega drevesa, ki ima status državnega pomena, uporaba tradicionalnih materialov in ustvarjanje ambientov v eksterierju in interierju, kjer se bodo gostje dobro počutili – vse to na način, da bi se v časovni perspektivi objekti dobro starali in še leta ohranili prvotni šarm.Vila Laguna Strunjan Terme Krka

Oblikovanje z mislijo na dobro hotelsko izkušnjo

Pri načrtovanju prenove in novega objekta v kompleksu hotela Laguna je bilo v funkcionalnem smislu treba nadomestiti propadajoči objekt z novim, posodobiti restavracijo in sobe nad njo ter objekt s seminarsko dvorano preurediti v luksuzni apartma skladno s projektno nalogo. Pri svojem delu sta sledila predvsem novim smernicam na področjih storitvene dejavnosti, kjer so v ospredju gostove želje, vendar pravita, da ima arhitektura svoje zakonitosti. Zanju je dobra hotelska uporabniška izkušnja tista, ko je vse v nekakšni harmoniji, in čeprav je vsak projekt ne glede na velikost svojevrsten izziv, tudi menita, da je arhitektura pogojena s kontekstom in umestitvijo v prostor in ne bi smela brezpogojno slediti zgolj modnim trendom.

Vila Laguna - eleganca v objemu Mediterana

Nekdanjo hotelsko seminarsko dvorano so spremenili v apartma višjega namestitvenega razreda s tremi spalnicami, prostornim osrednjim dnevnim delom s kuhinjo in veliko jedilno mizo, z lastnim bazenom s pogledom na Strunjanski zaliv, s savno, sobo za sprostitev in prostorno teraso.Vila Laguna Strunjan Terme KrkaČeprav je Vila Laguna del kompleksa, pa prav mikrolokacija  ponuja veliko zasebnbosti, veliko sonca, pa tudi senčno teraso za gurmanske užitke v poletni vročini.  Poleg   lastnega bazena ob vili je gostom na voljo še večji bazen v kompleksu Laguna, seveda pa neposredna bližina prenovljene strunjanske plaže ponuja tudi osvežitev v morju, sprehode skozi polja solin in kulinarčne dobrote neposredno ob morju v restavracijei Pinija.

Origninalni članek je bil objavljen v reviji Soba 365 / Terme Krka

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika