Očarljive kabinske hiške v objemu narave

Lana Bauman 08.02.2019
Foto: Robin Falck

Nido, Finska

Kabinska hiška na Finskem je bila postavljena v dveh tednih. Uporabljeni so zgolj reciklirani materiali, ki so bili na lokacijo dostavljeni ročno, saj se je arhitekt Robin Falck želel izogniti onesnaževanju okolja. Hiška ima dva nadstropja, razsvetljuje ju naravna svetloba, ki prihaja skozi velika okna in zunanjo dnevno sobo.
robinfalck.com

Foto: Robin Falck

Tree Tent, Anglija

Šotor, zasnovan zgolj iz recikliranih in naravnih materialov bo prenočitev v naravi ponesel na nov nivo. Okroglo prebivališče, dvignjeno od tal je prenosljivo, zelo dobro se skrije v gozdu in tako ne moti tamkajšnjega življenja.
treetents.co.uk

Foto: Treetents

Sol Duc Cabin, Amerika

Kabinska hiška, ki se ob odsotnosti lastnikov skrije pred radovednimi očmi mimoidočih. Zasnovana je tako, da se ena stranica hiške popolnoma odmakne, pod njo je skrita zastekljena stena s pogledamo na bližnjo reko. Dvonadstropna hiška ima v spodnjih prostorih kuhinjo in majhno dnevno sobo, v drugem pa spalnico.
metalocus.es

Foto: Metalocus

Between Alder and Oak, Nemčija

Edinstvena hiška je popoln pobeg za vsakogar, ki je kot otrok sanjal o lastni hišici na drevesu. Hiška je posebne oblike, njena streha je ukrivljena, preostala površina pa je iz stekla, kar omogoča neskončen panoramski pogled. Hiška je opremljena z udobnim ležiščem in veliko teraso, na katero vodi stopnišče.
baumraum.de

Foto: Baumraum

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča