novi-id.3-1

V Alejo zapeljal novi ID.3

Janko Zrim 21.06.2023

Čeprav je število električnih vozil, ki se vozijo po slovenskih cestah še vedno razmeroma majhno in ne dosega evropskega povprečja, pa so pri Porsche Slovenija, uvozniku znamke Volkswagen s tržnim deležem lahko zadovoljni.

novi id.3 5novi id.3 6

Po skoraj štirih letih, ko je bil v Sloveniji predstavljena prva generacija električnega vozila ID.3 smo v lahko v Volkswagnovem centru mobilne prihodnosti ID.Hub v nakupovalnem centru Aleja imeli priložnost premierno videti popolnoma novi ID.3 , ki se od predhodnika bistveno razlikuje v tehničnih izboljšavah, opremi in pa kar je najpomembnejše, po kapaciteti baterij in dosegu.  

novi vw id.3 1novi vw id.3 4

Novi VW ID.3 – nadgrajen, všečen in digitalen

Druga genracija ID.3  že na prvi pogled s sprednjim delom izraža močan, lahko bi rekli športni videz z nezanemarljivimi detajli, ki so med drugim predvsem rezultat izboljšav aerodinamike in doseganja čim manjšega zračnega upora. 

novi vw id.3 3

Pomembna novost, tako tehnično kot oblikovalsko, so tudi prednji IQ.Light LED žarometi in zadnje luči, ki predvsem zagotavljajo boljo vidnost ponoči in v slabših vremenskih razmerah.

Tudi kombinacija barve vozila s popolnoma črno streho daje avtomobilu dodatno všečnost in športnost.

V notranjosti smo lahko od predhodnika opazili predvsem izboljšave v kvaliteti materialov plastike in oblazinjenja iz mikrovelurja, ki je ki je 70-odstotno izdelan iz reciklaže plastičnih odpadkov. Notranjost se ponaša tudi z razmeroma veliko prostornino in pa, še posebej ob večerih, z izjemno ambientalno osvetlitvijo armature in celotne notranjosti. 

novi vw id.3 8novi vw id.3 7

Volkswagen je od nekdaj poznan po enostavne, preglednem in uporabniku prijaznem upravljanju z vozilom. Tako je tudi pri novem ID.3 saj je voznikov prostor sodoben, pregleden in enostaven za upravljanje. 

Osrednjo komunikacijo predstavlja serijski zaslon na dotik, ki je namenjen navigaciji, telefoniji, medijem, asistenčnim sistemom, informacijah o stanju baterij in nastavitvam vozila.

novi vw id.3 6

Novost sta tudi glasovno upravljanje »Hello ID«, ki ima vgrajene elemente samoučenja in hitrega odzivanja, ter projicirni sistem na vetrobranskem steklu s tehnologijo obogatene resničnosti, ki vozniku ponuja podatke o hitrosti, funkcijah vozila in navigaciji. 

Elektromotor in baterija

Preverjen elektromotor, ki se nahaja zadaj in poganja zadnji kolesi zagotavlja živahno vožnjo tako na kratkih kot daljših razdaljah in odlične krmilne lastnosti. Novi ID.3 se ponaša z še boljšim izkoristkom in učinkovitostjo kar zagotavlja tudi dvostopenjski menjalnik z eno prestavo z diferencialom. 

novi id.3 4

In na koncu še pomemben podatek za vse, ki se odločajo za nakup električnega vozila in spremljajo električno mobilnost. Novi ID.3 je na voljo z dvema različnima velikostma baterije; in sicer s kapaciteto 58 kWh (doseg do 426 kilometrov) ali 77 kWh (doseg do 546 kilometrov). 

Baterija ID.3 Pro se na hitri polnilnici z močjo polnjenja do 170 kW lahko v 30 minutah napolni do 80-odstotkov, na polnilnici z močjo do 120 kW pa bo za to vrednost potrebnik približno 35 minut.

novi vw id.3 2

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika