MOON - vrhunska e-mobilnost ni samo avto

Janko Zrim 25.10.2022
moonporscheslovenija3

»Smo vodilni ponudnik za električna vozila, energetske rešitve in razvoj novih mobilnostnih konceptov. Naša misija je, da svojim strankam olajšamo vstop v svet e-mobilnosti,« je na nedavni predstavitvi v ID.Hubu v Aleji povedal Danilo Ferjančič, generalni direktor podjetja Porsche Slovenija


Porsche Slovenija z znamko MOON zasebnim in poslovnim strankam ponuja celovito izbiro električnih avtomobilov, domače in javne polnilne infrastrukture, storitev polnjenja na poti in rešitev za lastno pridobivanje, hranjenje in upravljanje električne energije ter tako vse odgovore za vrhunsko e-mobilnost na enem mestu.


Pomemben del njihovih celostnih rešitev so tudi svetovanje, projektiranje in podpora, vključno s pomočjo pri pridobivanju soglasij in subvencij ter ugodnega financiranja. Celovite energetske rešitve znamke MOON tako pokrivajo vse, kar potrebujemo za pravo trajnostno izkušnjo na področju samooskrbe in e-mobilnosti.


V Sloveniji je trenutno več kot 500 zasebnih in poslovnih uporabnikov MOON charge. Mreža 129 javnih polnilnic MOON dopolnjuje možnost polnjenja doma ali v podjetju. Predstavljen je bil tudi sistem optiMOON, ki omogoča nadzor, upravljanje in povezovanje med napravami, kot so sončna elektrarna, toplotna črpalka, klimatska naprava, hranilniki električne energije, polnilna postaja in sistem za upravljanje pametnih naprav v zasebnem domu oziroma poslovnem objektu.


Na dogodku so se predstavili tudi ostali partnerji projekta MOON: izvršni direktor iz podjetja TAB Mežica, Roman Burja, ki je predstavil inovativno rešitev – hranilnik za shranjevanja električne energije, Miha Levstek, direktor podjetja Etrel, ki razvija pametno polnjenje električnih vozil in programske rešitve za upravljanje polnilne infrastrukture, Aleš Nastran, direktor podjetja Amibit, ki je razvilo optiMOON – sistem celovitega energetskega upravljanja, s katerim skupaj spreminjamo odnos do rabe energije in sooblikujemo trajno prihodnost, Matjaž Vidmar, direktor podjetja Elnet, ki skrbi za montažo produktov MOON, ter Marko Lukič, direktor podjetja Lumar, ki je znano po ustvarjanju kakovostnih objektov, ki ob minimalnem obremenjevanju okolja ponujajo maksimalno bivalno ugodje in visokoenergetsko učinkovitost in ki jih je mogoče naročiti z že vgrajeno opremo MOON (polnilnica, hranilnik, sončna elektrarna).


Več na vrhunskaemobilnost.si!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča