Peugeot 508 SW - radikalen karavan

Matej Jurgele 23.06.2019
Peugeot 508 SW - radikalen karavan

Kot smo pri Peugeotu sedaj že vajeni, sliši voznikovo mesto na ime Peugeot i-Cockpit in sicer gre za najnovejšo generacijo. Podvozje novega 508 SW zagotavlja na cesti stabilno lego in dober občutek nad premiki vozila. Kot poudarjajo pri Peugeotu, se njegova zasnova osredotoča na učinkovitost, varnost in visokorazredno udobje. 

Segment, v katerem prevladujejo karavani

Avtomobilski segment D v Evropi šteje 1.400.000 vozil. V zadnjih desetih letih so karavani zavzemali večinski delež tega segmenta in to navkljub nenehni rasti ponudb in karoserijskih različic, zlasti SUV-jev. V Evropi je vsako tretje prodano vozilo segmenta D karavan. S predstavitvijo modela 508 SW so pri Peugeotu spreobrniti klasične zapovedi trenutnih prodajnih trendov. Vozilo je skoraj tako nizko kot petvratna limuzina, saj v višino meri komaj 1,42 m. V dolžino meri 4,78 metrov (zgolj 3 centimetre več kot petvratna limuzina in 5 centimetrov manj kot prejšnja generacija), s profila pa 508 SW razkriva tekoče linije, nad katerimi se razteza nizka in usločena linija strehe. 


Žarometi Full LED in vertikalno razporejen svetlobni podpis dnevnih luči na opalne diode LED dajejo novemu Peugeotu 508 SW mogočno in ekskluzivno identiteto. Zadnji del obdajajo tridimenzionalne zadnje luči Full LED, ki so povzete od petvratne limuzine. Luči svetijo tako podnevi kot ponoči s prilagodljivo jakostjo. Do prtljažnega prostora (530 litrov) je možno dostopiti skozi priročna prtljažna vrata, prag prtljažnika je nizek in širok. V notranjosti imajo potniki občutek prostornosti in dobre izdelave, seznam serijske in dodatne opreme je dolg. Poseben pečat doda tudi visokokakovosten Hi-FI sistem podjetja FOCAL. Sistem zajema 10 zvočnikov z ekskluzivnimi tehnologijami FOCAL, ki po notranjosti vozila idealno porazdelijo čist in razločen zvok. V vsa štiri vrata so vgrajeni visokotonski zvočniki, prekriti z nesijajno kovinsko mrežico. 


Posebnost v tem segmentu

Kot posebnost v tem segmentu pa 508 SW, poleg številnih varnostnih sistemom, uvaja tudi sistem za vidljivost ponoči (Night vision). Sistem deluje v povezavi z infrardečo kamero in zaznava živa bitja pred vozilom ponoči ali ob slabši vidljivosti. Zaznava jih v dometu do 200-250 metrov, torej onstran dometa dolgih luči. Infrardeča slika se prikaže na digitalni instrumentni plošči in posledično v voznikovem vidnem polju za maksimalno varnost pri vsakodnevni vožnji.


Pogoni

Za novega Peugeota 508 SW je na voljo nova generacija motorjev PureTech in BlueHDi , ki se vgrajujejo tudi v petvratno limuzino. Med bencinskimi motorji sta na voljo dve različici na osnovi motorja PureTech s delovno prostornino 1,6 litra (180 ali 225 KM) medtem, ko so med dizelskimi motorji na voljo štiri različice BlueHDi s prostornino 1,5 l in 2,0 l v razponu moči od 120 do 180 KM. 

Več na: peugeot.si

Fotogalerija

Peugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavanPeugeot 508 SW - radikalen karavan

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča