Ford Mondeo Hybrid - tudi kot hibridni karavan

Matej Jurgele 16.06.2019
Ford Mondeo tudi kot hibridni karavan

Med najpomembnejšimi nadgradnjami pogonskih sklopov za Ford Mondea sta 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue in novi inteligentni osemstopenjski samodejni menjalnik, ki prestavljanje prilagaja slogu vožnje, voznik pa ga upravlja z elegantnim in ergonomskim vrtljivim izbirnim gumbom. Aktivni tempomat, nadgrajen s funkcijo za ustavljanje in speljevanje Stop & Go, dopolnjuje paleto tehnologij za pomoč vozniku, prav tako kot inteligentni omejevalnik hitrosti, ki omogoča preprostejšo vožnjo po avtocestah in v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. 

Odkar je leta 2015 na trg prišla četrta generacija tega modela, je Ford v Evropi prodal več kot 250.000 modelov Ford Mondeo.


Vsestranskost karavana, učinkovitost hibrida

Novi karavan Ford Mondeo Hybrid izpolnjuje želje uporabnikov, ki morajo prevažati več prtljage, zagotavlja doseg in svobodo tradicionalnih motorjev z notranjim zgorevanjem in vse to dopolni z učinkovitostjo in prefinjenostjo električnega pogona. Kombiniran pogonski sklop odpravi skrbi glede dosega in potrebo po zunanjih virih za polnjenje akumulatorske baterije. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Za polnjenje akumulatorske baterije tehnologija za regenerativno zaviranje zajame do 90 odstotkov energije zaviranja, ki bi bila sicer izgubljena.

Zmogljiv in prefinjen

Za pogon Mondea je prvič na voljo tudi Fordov napredni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue, ki ga odlikuje varčna poraba goriva in majhni izpusti CO2. 2,0-litrski motor EcoBlue je na voljo v različicah od 120 do 190 KM. Fordov novi osemstopenjski samodejni menjalnik dodatno optimizira učinkovitost porabe goriva ter zagotavlja odzivno zmogljivost in uglajeno, hitro prestavljanje. Na voljo je tudi šeststopenjski ročni menjalnik, prav tako so lahko modeli z 2,0-litrskim motorjem EcoBlue opremljeni s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom. Tako omogoči varno vodenje in oprijem še posebej na spolzkih cestiščih. Tudi pri prenovljenem modelu ostaja na voljo Fordov 1,5-litrski motor EcoBoost s 165 KM.


Odličen slog in izdelava

Notranjost Mondea krasijo nova oblazinjenja iz blaga, nove obloge ročajev vrat in nove okrasne ‘sulice’, posebnost modelov Titanium, ST‑Line in Vignale. Vrtljivi izbirni gumb pri modelih s Fordovim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom sprosti dodaten prostor v sredinski konzoli. Notranjost odlikuje izboljšano ujemanje med sredinsko konzolo in sestavnimi deli armaturne plošče. Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 vozniku Mondea omogoča upravljanje funkcij zvočnega sistema, navigacije in klimatske naprave ter povezanih pametnih telefonov z ukazi iz pogovornega jezika. Dopolnjuje ga 8-palčni barvni zaslon na dotik, ki podpira kretnje, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’ ter je združljiv z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto™. 

Novi karavan Mondeo Hybrid zagotavlja 403 litre prostora za prtljago pod prekrivalom, če so zadnji sedeži nameščeni in do 1508 litrov prostora pri preklopljenih zadnjih sedežih. Ravno dno pa olajša natovarjanje in raztovarjanje velikih ali zajetnih predmetov. Pod tovornim dnom je skrit dodaten prostor za shranjevanje. 

Več na: ford.si

Fotogalerija

Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. a Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. a Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. Hibridni pogonski sklop razvije 187 KM in združuje posebej razviti 2,0-litrski bencinski motor. a a

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča