Trajnostne navade vsakodnevne rutine

Klavdija Rupar 15.11.2021
the-creative-exchange-ixs7ucrjtdm-unsplash

Trajnosten način življenja postaja vedno bolj moderen in edino pravilno je, da se stvari počasi premikajo v to smer. Marsikdo bi rekel, da prepočasi.

Za trajnosten pristop so potrebne velike spremembe, kot posamezniki pa lahko že z manjšimi dejanji poskrbimo za boljši jutri.

V trgovino s svojo vrečko

Namesto, da v trgovini ob vsakem nakupu kupujete nove vrečke, imejte vrečko iz blaga ves čas s seboj. Tako boste vedno imeli eno in isto vrečo ter okolja ne boste onesnaževali z dodatnimi odpadki.

Vrečke za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo

Vsakič, ko v trgovini kupite sadje in zelenjavo ter jih shranite v plastične vrečke, ob prihodu domov te takoj vržete v smeti. Naslednjič s seboj prinesite vrečko iz blaga, ki je narejena prav posebej za ta živila.

Foto: pexels

Steklenica za vodo

Poslovite se od plastenk za enkratno uporabo. Kupite si termovko v kateri boste imeli vedno ohlajeno ali ogreto pijačo. Ne glede za katero znamko se odločite, takšne steklenice bodo poskrbele, da boste rekli adijo plastenkam za enkratno uporabo.

Posadite svojo zelenjavo

Malenkost težje je sicer to za vse, ki živite v stanovanju, a če le imate možnost, si pripravite manjši vrtiček, na katerem začnite vzgajati svojo zelenjavo. S tem bo vaše prehranjevanje bolj trajnostno, obenem pa boste imeli tudi nov hobi.

Foto: pexels

Izdelke shranjujte v steklenih kozarcih

Poslovite se od plastičnih posodic za enkratno uporabo in raje investirajte v steklene posodice in kozarce.

Uporabite okolju prijazne robčke za odstranjevanje ličil

Namesto klasičnih robčkov za odstranjevanje ličil, ki se ne razgradijo, začnite uporabljati robčke narejene iz mehkega, trajnostnega bambusovega eko materiala, ki so povsem razgradljivi.

Vir: fabfitfun.com


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika