Preproste navade, ki bodo spremenile vaše življenje

Klavdija Rupar 16.08.2021
bruce-mars-wbupcqiweua-unsplash

Imate občutek, da ste obstali v rutini? Da se vaše življenje nikamor ne premakne in da je čas, da naredite nekaj sprememb, ki vam bodo pomagale do boljšega življenja? Potem imamo za vas nekaj nasvetov oz. navad, ki vam bodo vsekakor spremenile pogled na stvari.

Vsak dan pospravite posteljo

Ne le, da se boste čudovito počutili, ko se boste zvečer v pospravljeno posteljo, obenem boste naredili že eno stvar zjutraj, ki bo za vas prava mala zmaga. S tem si boste zadali tudi dan za naprej in tako poskušali doseči čim več stvari, najprej majhnih, nato pa vedno večjih.

Foto: Pexels

To-do lista naj odraža vaše življenjske cilje

Če si vsak dan pripravite to-do listo, na katero si zapišete vse naloge in opravke naslednjega dne, vam priporočamo, da se vsake toliko usedete dol in pomisilte, kje bi želeli biti čez 5-10 let. Naj vaša naslednja to-do lista odraža vse vaše cilje. Npr. če si želite imeti svoje podjetje, na seznam opravil dodajte različne tečaje, s katerimi boste pridobili nova znanja. S tem boste hitro ugotovili, katerim stvarem morate posvetiti več časa in katerim manj.

Foto: Pexels

Postavite si roke

Če ste tip človeka, ki se projektov loti samo takrat, ko ima za njih določen rok, potem je nujno, da si tudi v osebnem življenju postavite roke. To samo pomeni, da boste to zadevo zagotovo speljali. Npr. želite si shujšati, vendar zato nič ne naredite. Postavite si točen datum, do katerega morate npr. izgubiti 5 kg. Ali pa si želite počasi začeti s svojim podjetjem in se kar ne lotite. Določite si datum, do katerega boste npr. postavili spletno stran.

Več berite

Večkrat imamo za določene zadeve izgovore, da nimamo časa. Bolj je težava, da časa nimamo za stvari, ki v tistem trenutku niso naša prioriteta. Če imate čas gledati serije, ali brskati po družbenih omrežjih, potem imate tudi čas za branje knjig. Preberite vsak dan deset strani ali pa si vikende vzemite za branje knjig. Preberite knjige, ki vas bodo kaj novega naučile, vas inspirirale ali pa vam preprosto krajšale prosti čas in poskrbele, da se odklopite.

Foto: Pexels

Uporabljajte besedo hvala več in besedo oprosti manj

Nehajte se opravičevati za vsako stvar. Če ste naredili napako ali zamujate, se ne opravičite, ampak se raje zahvalite človeku za potrpežljivost ali pa čakanje. Preveč pogosta uporaba besede oprosti lahko hitro vpliva na našo slabo samopodobo, beseda hvala pa bo izražala hvaležnost, ki bo poskrbela za vaše boljše počutje.

Večkrat uporabite besedo ne

Se večkrat zalotite, da bi želeli reči besedo ne, pa ne upate? To povzroči, da ves čas skrbite za druge in nimate nobenega odklopa. Če si določenih stvari ne želite, se vam ne da ukvarjati z njimi ali vam preprosto niso všeč, brez težav rečete ne. To je ena najbolj močnih stvari, ki jih lahko naredite zase. Seveda se naučite ta ne formulirati na lep način in ne nesramno.

Foto: Pexels

Vsak mesec 5 evrov donirajte dobrodelni organizaciji

Vsi se občasno obremenjujemo glede denarja in financ. A namesto, da gledamo na čisto vsak evro, raje pomislimo, komu lahko že z malenkostjo pomagamo ali polepšamo svet. Izberite dobrodelno organizacijo, ki vam je blizu in ji vsak mesec darujte 5 evrov.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča