Te knjige nam bodo dvignile samozavest

CITYLIFE 20.09.2022
pexels-cottonbro-4009021

Unfiltered - Jessica Abo

Nagrajena novinarka in govorka Jessica Abo se dotakne družbenih medijev in nas opominja, da je naša sreča v resničnem življenju veliko bolj pomembna kot podoba, ki jo prikazujemo na spletu. Avtorica v knjigi Unfiltered (brez filtra) ponudi orodja in načine, s pomočjo katerih se lahko izognemo pastem primerjanja in obupa.

foto: amazon.com

You Are a Badass - Jen Sincero

V kratkih poglavjih Sincero skozi zgodbe daje nasvete in preproste vaje, ki nam pomagajo pri tem, da dojamemo, da smo “badass” (prima). Ob koncu branja knjige You Are a Badass, ki je na nek način vodič, bomo sebe lahko bolje spoznali, imeli radi tisto, česar pri sebi ne moremo spremeniti, po drugi strani pa bomo vedeli, kako spremeniti, kar lahko spremenimo.

foto: amazon.com

Don't Overthink It - Anne Bogel

Pogosto preveč mislimo, premišljamo in analiziramo, smo neodločni - takšni vzorci pa se zdijo nepremagljivi. Anne Bogel nam v Don't Overthink It s konkretnimi strategijami pomaga, kako z vsem tem zares prenehati.

foto: amazon.com

Buy Yourself the F*cking Lillies - Tara Schuster

Tara Schuster je v knjigi Buy Yourself the F*cking Lillies brutalno iskrena o odraščanju, pa ne glede na to, ali smo v 20-ih letih svojega življenja, ali denimo 50-ih. O tem, kako se naučimo imeti same sebe radi, ne piše na priliznjen idealiziran način, temveč ponudi konkretne dnevne rituale, ki so pri samosprejemanju pomagali tudi njej.

foto: amazon.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča