Kaj vsakdanje navade povedo o naši osebnosti

Teja Korošec 16.09.2017
Foto: Unsplash

Glede na najnovejše rezultate raziskav, so tipi osebnosti močno povezani z določenimi vsakdanjimi navadami. Poglejmo si, s katerimi.

Sprejemljivost

Če se ponavadi strinjamo s stvarmi, ki nam jih predlagajo drugi in sprejemamo vsakodnevne situacije tako kot so, naj bi prav tako radi preprevali pod tušem. Poleg tega naj bi imeli po naravi sprejemljivi ljudje širši krog prijateljev, a tudi več težav pri doseganju napredka na delovnem mestu. Po drugi strani naj bi imeli ljudje, ki se večinoma časa s ponujenimi stvarmi ne strinjajo, bolj nenavadne načine hoje. 

Ekstravertiranost

Foto: Unsplash

Ekstravertirane osebe si stalno želijo družbene interakcije in uživajo med ljudmi. Nove raziskave kažejo, da prav tako bolj pogosto pripovedujejo umazane šale, obenem pa naj bi bi bili nagnjeni k nekaterim tveganim dejanjem kot je uporaba telefona med vožnjo.

Nevrotičnost

Znano je, da nevrotiki težje nadzirajo svoja čustva. Nove študije so pokazale tudi, da je za nevrotike bolj pomembno kaj si drugi mislijo o njih kot za druge osebnostne tipe.  

Odprtost za nove izkušnje

Foto: Unsplash

Glede tistih izmed nas, ki obožujemo nove izkušnje, so znastveniki prišli do zares zanimivih odkritij. Avanturisti naj bi bolj pogosto kupovali organsko pridelano hrano, jedli pikanten zajtrk, po stanovanju hodili goli, preklinjali v javnosti ter bili umetniško nadarjeni. Poleg tega osebe odprte za novo izkušnje redkeje navijajo za določeno športno ekipo. 

Vestnost

Vestni ljudje so na splošno bolj natančni in v službi več naredijo. Nedavno je bila odkrita še ena povezava med vestnostjo in vsakodnevnimi navadami. Vestne osebe naj bi namreč manj pogosto grizljale svinčnike. Tega pa res nismo pričakovali!

Izbor urednika