Najlepša evropska mesta za obisk v jeseni

Teja Korošec 05.09.2017
Bruges

Bruges (Belgija)

Foto: Laplimbare

Srednjeveško mesto Bruges se jeseni preobrazi v eno izmed najbolj pravljičnih krajev na svetu. Barve spremenijo tudi rastline, ki rastejo po kamnitih zidovih zgodovinskih stavb. Jesen je prav tako idealna za poskus znamenitega belgijskega kakava. 

Split (Hrvaška)

Foto: Pixabay

Jesenski meseci v Split prinesejo zmernejše temperature, zato lahko po ulicah drugega največjega mesta na Hrvaškem pohajkujemo skozi ves dan ter doživimo avtentično izkušnjo dalmatinskega življenja. 

Lugano (Švica)

Foto: Timeout

Lugano leži ob istoimenskem jezeru in v neposredni bližini Alp. Mestece predstavlja eno izmed najbolj slikovitih destinacij v vsakem letnem času, še dodatno pa njegovo lepoto izrazijo jesenske barve. V začetku oktobra se lahko v Luganu udeležimo tudi jesenskega festivala, ki se vrti okoli folklore in vina. 

PREBERITE ŠE: Vodič po najočarljivejših obalnih mestecih v Evropi

Perthshire (Škotska)

Foto: Burp Hammie

Pokrajina Perthshire, ki leži severno od Edinburgha, je zaslovela prav po veličastnih jesenskih barvah dreves. Ljubitelje fotografiranja še posebaj navdušujejo odsevi pisanih krošenj v rečni vodi.

Piedmont (Italija)

Foto: Atlas

Oktober predstavlja vrh sezone v Italiji, kar se tiče hrane in vina. Nič čudnega, da Piedmont vsako jesen obišče mnogo gurmanov. Kraj ponuja tudi spektakularne razglede na rdeče obarvane vinograde.

Ukanc (Slovenija)

Foto: Pixabay

Da bi uživali lepotah jeseni, pa nam v resnici sploh ni treba tako daleč. Slovenija je polna naravnih čudes, med katerimi je zagotovo tudi Ukanc ob Bohinjskem jezeru. Po koncu turistične sezone bomo imeli tu tudi manj težav s parkiranjem. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika