Najlepši otoki, ki jih lahko obiščemo v Evropi

Lana Bauman 09.06.2019
Santorini

1. Azori, Portugalska

Azori so raj na zemlji. Primerni za vse, ki obožujemo neokrnjeno naravo, jezera, slapove, plaže s črnim peskom vulkanskega izvora, dobre sladice in neskončne pohode. Obvladljiva velikost otoka in dobre ceste ovite v rožne vrtove omogočajo enostven dostop do vseh željenih točk. Azori so resnično prijazni tudi za solo popotnike.

Foto: Unsplash

2. Sardinija, Italija

Otok, ki vsako leto privabi več turistov. Na Sardinijo lahko potujemo vse leto, saj ima vsak letni čas svoje prednosti. Turiste vabi z nepozabno kulinariko, edinstvenim sladoledom in možnostjo vodnih športov kot sta kajtanje in windsurfanje. Seveda je popolna izbira tudi za tiste manj avanturistične posameznike, ki uživajo ob sončnem zahodu in kozarcu vina.

Foto: Depositphotos

3. Santorini, Grčija

Otok ovit v polkrožne bele stavbe z modrimi strehami je pogosta izbira zaljubljencev. Santorini gosti veliko porok, pari prihajajo s celega sveta. Poleg edinstvene urbane okolice si lahko ogledamo vulkan in nepozabne sončne zahode.

Foto: Unsplash

4. Tenerife, Španija

Tenerife ali otok večne pomladi je destinacija, ki vabi mlade družine in tudi ekstremne avanturiste. Zaradi stabilnih podnebnih razmer in temperatur, ki se gibljejo med 15 in 20 stopinj, je primeren za obisk celo leto. 

Foto: Depositphotos


Izbor urednika