Majhna romantična mesta v Evropi

Klavdija Rupar 31.01.2019
Foto: Pixabay

Le redko kdo med nami ne obožuje Pariza, Benetk in Firenc. In ravno v tem je težava, saj so to kraji, ki so precej turistični in vedno napolnjeni z veliko količino ljudi. Če se bomo letošnje valentinovo odpravili na ogled enega izmed bolj romantičnih krajev, imamo nekaj predlogov, ki niso tako oblegani.

Giethoorn, Nizozemska

Vas Giethoorn, ki se nahaja na severu Nizozemske spominja na severne Benetke ali na kraj, ki bi ga našli v kateri izmed pravljic. Predvsem pa gre za izredno tiho vas, kar je še posebej primerno za tiste, ki prihajamo iz velikega mesta. Je izredno romantično, saj lahko najamemo svojo ladjico in se zapeljemo po kanalih.

Foto: Pixabay

Taormina, Italija

Precej težko je najti obmorsko mesto v Italiji, ki ni romantično, a vseeno je nekaj posebnega mesto Taormina, ki ga najdemo na Siciliji. Pogled na Etno in Ionsko morje, nas bo hipnotiziral, ogledamo pa si lahko tudi starodavne ruševine in ulice polne kavarn.

Foto: Pixabay

Aveiro, Portugalska

Aveiro, ki ga imenujejo tudi portugalske Benetke, je poznan predvsem po čudovitih pisanih hišicah, Art Nouveau arhitekturi in kanalih, ki jih lahko prav tako, kot v Benetkah, preplujemo z ladjico. Mestece, ki leži ob Atlantskem ocenau, ima veliko čudovitih plaž, kjer si lahko privoščimo piknik ali preprost sproščujoč dan.

Foto: Pixabay

Annecy, Francija

To sanjsko mesto v Alpah je znano po kanalih in mostovih. Mestne ulice, ki so odete v tlakovce, so idelane za sprehajanje z najljubšo osebo, smaragdno zelena barva jezera Annecy pa bo vse naredila še bolj romantično.

Foto: Pixabay

Bled, Slovenija

Če si ne želimo zapravljati veliko denarja ali nimamo časa, lahko enostavno skočimo kar do našega Bleda. Lahko se sprehodimo okoli jezera, se odpeljemo s pletno do otoka in pozvonimo zvon, ali si privoščimo odlično kremšnito.

Foto: Pixabay

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika