Monte Rosso - izjemno posestvo v Istri z najlepšim pogledom na Piran

CITYLIFE 11.10.2021
monterosso1

Tako sta pred več kot desetletjem tudi slovenska podjetnika Davor Dubokovič in Uroš Gorjanc na Crvenem vrhu pri Savudriji našla svojo sanjsko posest. Nekdaj neobdelano zemljišče, poraslo z makijo in posuto s skalami, sta obnovila in predelala v dih jemajoč nasad oljk, trt in še nekaterih sadnih dreves. Rdeča istrska zemlja in bližina morja ustvarjata posebno, suho in vetrovno, mikroklimo, ki močno zmanjša vlago in ugodno vpliva na pridelek grozdja in oljk.

S 65 hektarji je Monte Rosso ena največjih posesti v kosu v zasebni lasti na obeh straneh meje, s 14.000 oljčnimi drevesi na 38 hektarjih pa je posestvo Monte Rosso daleč največji slovenski oljkar. Pri izbiri trte sta si podjetnika za glavno sorto izbrala malvazijo, za rdeče vino Monterosso Nero pa izjemno, a netipično trto, sorte montepulciano. Poleg belih in rdečih vin so v zadnjih letih trgu ponudili tudi vse bolj iskana peneča vina Monteclassico.

Njihova oljčna olja na ključnih, strokovno najbolj spoštovanih tekmovanjih, redno zasedajo najvišja mesta. Prav tako so nagrajena vsa njihova mirna kot tudi peneča vina. Gre za prestižno znamko, ki pa še zdaleč ni pokazala vseh svojih skrivnosti in potencialov.

Izjemen pogled na Piran
Tako slovenski kot tudi hrvaški del Istre sta od nekdaj zgodovinsko in geografsko povezana in ponujajta izjemne naravne in kulturne danosti. Še posebno v delu hrvaškega dela Istre, takoj za mejo, v zadnjih letih nastajajo najboljši turistični in kulinarični produkti. Posestvo Monte Rosso vas tudi v teh jesenskih dneh, ko je Istra najlepša, vabi na ogled in degustacijo na Crveni vrh, ob tem pa ponuja tudi najlepši pogled na Piran.

Izdelke blagovne znamke Monte Rosso, lahko kupite tudi na njihovem prodajnem mestu v Ljubljani, v Mostah.

www.monterossoistra.com

Fotografije: Dejan Dubokovič, Nejc Pernek

Fotogalerija

monterosso2 monterosso117 monterosso16 monterosso14 monterosso15 monterosso7 monterosso11 monterosso12 monterosso13 monterosso9 monterosso10 monterosso8 monterosso5 monterosso6 monterosso4 monterosso1 monterosso3

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča