Mini praznuje 60 let

CITYLIFE 16.10.2019
mini

Konec petdesetih let prejšnjega stoletja, v času po vojni, ko je po eni strani primanjkovalo goriva, po drugi pa so se pojavile zahteve po mobilnosti civilnega prebivalstva, je v Veliki Britaniji Alec Issigonis zasnoval majhno a učinkovito vozilo, ki je kmalu zatem dobilo naziv kot ga poznamo še danes - MINI

Karizmatičen prvi MINI je bil drugačen od vseh tedanjih avtomobilov. Domiselno oblikovan, očarljiv in vsestransko uporaben. Skozi desetletja je bil vedno izziv, kako v tako majhen avto vnesti čimveč inovacij in zgodovinskih sprememb. Eden največjih mejnikov, ki je Miniju zagotovil nesmrtnost je bila zagotovo predstavitev popolnoma prenovljenega Minija, ki se je zgodila ob njegovi 40-letnici na razstavi Paris Auto Show leta 1999.

Mini jih šteje 60.

Tudi letos, ko MINI praznuje 60 let ikonske oblike in vznemirljive vožnje v slogu gokarta so se oblikovalci avtomobilov MINI posebej potrudili in ustvarili edinstveno zbirateljsko edicijo MINI 60 Years. Le ta s svojo izjemnostjo pritegne pogled ter izžareva slog in posebno držo – s poklonom preteklosti in pogledom v razburljivo prihodnost.

V spomin na obletnico smo v uredništvu preizkusili 3-vratno verzijo avtomobila MINI 60 Years, ki uteleša individualni stil in poskočnost motorja S. 

Posebnost jubilejnega Minija je seveda njegov videz in ikonski detajli, ki obeležujejo številko 60. 

Z navdihom iz šestdesetih let in bogatega izročila so oblikovalci vozil MINI poustvarili britansko dirkaško zeleno karoserijo samo za te modele. Za obletnico značilni poudarki in obrobe obujajo duha prvotnih modelov z modernim pridihom, kar jim zagotavljajo nesmrtnost. 

Harmonični videz se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer se nam pogled najprej ustavi na ekskluzivnih usnjenih sedežih in oblazinjenjem MINI Yours Lounge 60 Years v barvi Dark Maroon. Izročilo vrhunske izdelave avtomobilov MINI je vidno v trpežnih šivih in obrobah sedežev ter na ročno šivanem športnem volanskem obroču z več večfunkcijskimi gumbi ter tempomatom. 

Zapeljite se z legendo 

Preizkusite najnovejši MINI s 3 vrati in MINI s 5 vrati. Obrnite se na pooblaščenega prodajalca v svoji bližini, se odpeljite na testno vožnjo in se prepustite zabavi. 

Več na: mini.si/sl_SI/home/mini-60-years, mini.si

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča