To je novi električni Volkswagen ID.3

Matej Jurgele 13.09.2019
Volkswagnov pogled na e-mobilnost

Premierno je bil Volkswagen ID.3 predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v nemškem Frankfurtu, prva vozila pa bodo končnim kupcem dobavljena prihodnje poletje. Z ID.3 začenja Volkswagen največjo svetovno e-ofenzivo v avtomobilski industriji. Samo v naslednjih treh letih je v načrtu začetek proizvodnje skupno 33 modelov vseh koncern­skih volumenskih znamk; vsi ti modeli bodo temeljili na platformi MEB. Njegova osnovna cena bo se bo gibala okoli 30.000 evrov. 

Do 550 kilometrov

Volkswagen ID.3 1ST bo opremljen s srednjo od treh možnih velikosti baterij, dobavljati pa ga bodo začeli sredi leta 2020. V ceno bo vključeno za do 2.000 kWh elektrike za obdobje enega leta od datuma registracije. 

Kapaciteta baterije za to izvedbo znaša 58 kWh – s tem lahko 107 kW močni in 160 km/h hitri ID.3 1ST prevozi do 420 kilometrov (WLTP). Poleg te možnosti bosta za ID.3 na voljo še bateriji s kapaciteto 45 in 77 kWh. Volkswagen ID.3 z baterijo s 45 kWh bo z enim polnjenjem lahko prevozil do 330 kilometrov (WLTP), če pa se boste odločili za izvedbo s 77 kWh, pa znaša doseg do 550 kilometrov (WLTP). 

Prvih 400 predserijskih primerkov ID.3 se že vozi po testnih progah po vsej Evropi. Zwickau pa postaja z modelom ID.3 pravi pionir na področju e-mobilnosti.

Tudi e-up! in e-Golf

Modelu ID.3 na avtosalonu delata družbo še dva druga električna Volkswagna: najnovejša generacija prav tako premierno predstavljenega e‑up! in aktualni e-Golf. Trije Volkswagni, trije brezemisijski avtomobili za danes in jutri. Poleg tega bo Volkswagen predstavil tudi študije vseh ostalih prihajajočih modelov iz družine ID.: prostorni SUV z imenom ID. CROZZ4, kot ikono med enoprostorci jutrišnjega dne opevanega ID. BUZZ4, avantgardno limuzino ID. VIZZION4 in kralja peščenih plaž ID. BUGGY4. Vsekakor bodo omenjene rešitve volkswagenzačetek nove dobe znamke Volkswagen in avtomobilske mobilnosti.


Fotogalerija

Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča