legoland

Kam za urbani vikend pobeg v tujino

Klavdija Rupar 05.11.2021

Čeprav je poletja konec, to še ne pomeni, da si v jeseni ali pozimi ne moramo vzeti kakšnega prostega dne ali pa vikenda preživeti v tujini. V zimskih mesecih so še posebej priljubljeni obiski bolj toplih destinacij na zahodu ali jugu Evrope ali pa severnih, kjer si lahko ogledate božične sejme. 

Spodaj smo za vas pripravili nekaj predlogov, kam se lahko odpravite v naslednjih nekaj mesecih.

Trst, Italija

Trst je sicer precej predvidljiva izbira, a kot nalašč za enodnevni vikend izlet. Privoščite si Aperol Spritz v enem izmed obmorskih lokalov, zapeljite se do grada Miramar, kjer boste ob lepem dnevu lahko naredili lepo fotografijo in si privoščite nakupovanje na glavnih ulicah Trst. Seveda ne pozabite tudi na okusno kosilo. Vsi dobro vemo, da italijanska hrana nikoli ne razočara.

Foto: Pixabay

Sevilja, Španija

Še konec novembra ali v začetku decembra si boste lahko v Španiji privoščili, da se naokoli sprehajate v tankem puloverju in supergah. Temperature v tem delu Evrope so precej višje in če niste ljubitelji zime, si hitro rezervirajte karte za pobeg do središča južne Španije in glavnega mesta pokrajine Andaluzija. Ogledate si lahko Mestno katedralo oz. Stolnico Sv. Marije, kraljevo palačo, stolp Giralda, Metropol Parasol in druge znamenitosti. Pa seveda ne pozabite na kakšen kozarec sangrije in paello za kosilo.

Foto: Pixabay

Legoland, Danska

Namesto v eno izmed bolj znanih mest se z letalom odpravite do mesta Billund na Danskem, v katerem boste našli enega najbolj znanih Legolandov v Evropi. Gre za zabaviščni park, ki je primeren za ljudi vseh starosti, poleg tega pa tukaj najdete tudi glavno pisarno podjetja Lego. Lego House je poleg Legolanda, Lalandie in vodnega parka, glavna atrakcija.

Foto: Pixabay

Dunaj, Avstrija

Trst je primeren za enodnevni izlet, na Dunaj pa vam priporočamo, da se odpravite za vikend (ali podaljšan vikend). Pred vrati so božični prazniki, zato lahko tudi počakate in se tja odpravite v času božičnih sejmov in praznične okrasitve. Oglejte si Schonbrunn park, za otroke bo primeren tudi ogled živalskega vrta, vsekakor pa ne pozabite na dunajski zrezek in pravo sacher torto.

Foto: Pixabay

Verona, Italija

Sicer še eno italijansko mestece, a takšno, za katerega bo vikend dovolj. Odpravite se tja v petek popoldan, oglejte si hišo, balkon in kip Julije, nato pa še Duomo (Veronska stolnica), Baziliko svetega Zena, cerkev Santo Anastasio in se sprehodite po italijanskih ulicah. Privoščite si tudi slasten italijanski sladoled. Pomembna znamenitost je tudi glavni trg Piazza Bra, na katerem stoji tudi Arena di Verona.

Foto: Pixabay


Izbor urednika