Da bi doživeli pravo Nemčijo, morate tja, kjer domačini pozabijo na pregovorno točnost

CITYLIFE 07.10.2021
igranje-zabavne-aplikacije-©-dzt-julia-nimke

Ali ste na primer vedeli, da velja počitniška dežela  Nemčija kljub slovesu industrijske države kot destinacija zdravja in dobrega počutja, ki se ponaša z visokimi standardi kakovosti in dolgo zdraviliško tradicijo? In da je v Nemčiji več kot 350 certificiranih nemških zdravilišč in toplic? Ali pa, da je v počitniški deželi več kot 300 restavracij z vsaj eno Michelinovo zvezdico? In da je torta črni gozdiček iz Schwarzwalda, ki odslikava barve tradicionalnega klobuka Bollenhut, najbolj priljubljena torta v Nemčiji? 

Še več skrivnosti raznolike dežele, ki se razteza od Alp do Severnega morja, odkrijte v nadaljevanju, tudi s pomočjo nove zabavne spletne aplikacije.

Občutite okuse Porurja
S kolesom po starem mestnem jedru mesta Mainz in pogledom na katedralo. © DZT/ Julia Nimke

Območje, ki sta ga nekoč zaznamovala premogovništvo in težka industrija, v zadnjih letih doživlja preobrazbo mest v sodobna, trajnostno usmerjena urbana okolja z edinstvenim pečatom, ki ga daje preplet starega in novega. Podobo krajev, katerih zgodovino je dolga leta krojilo izkoriščanje naravnih virov, danes oživljajo sodobne kavarne in bari, ustvarjalni ateljeji in oblikovalske delavnice. Pridružite se Juliani, Tobiasu, Marii, Svenu, Nancy in drugim domačinom na virtualnem popotovanju po Nemčiji ter sodelujte v nagradni igri, v kateri lahko osvojite 2 nočitvi za dve osebi v hotelu The niu Cobbles, ki na enem mestu združuje multikulturno identiteto prestolnice Porurja, Essna. Nemčija po domače: Naj vas očara multikulturno Porurje!

Občutite okuse Porenja

Ingelheim am Rhein, vinska trta ob reki Ren. © DZT/ Julia Nimke

Čarobni kotički pokrajine ob Renu skrivajo mnoga presenečenja, romantično mesto Koblenz na sotočju Rena in Mozele pa ob vsakem obisku navduši z bogato kulinarično in trgovsko ponudbo ter živahnim dogajanjem, ki ga zaznamuje življenje ob eni največjih evropskih rek. Mesto, v katerem se prepletata preteklost in sodobnost, zaznamujejo tudi odlična vina, značilna za pokrajino ob Renu. Tako ne preseneča, da v Koblenzu in okolici najdemo številne vinske kleti z dolgoletno tradicijo izdelave vrhunski vin. Pravi raj za ljubitelje žlahtne kapljice! Nemčija po domače: Odkrijte okuse Porenja!

Spoznajte Bavarsko še na drugačen način

Grad Neuschwanstein. © Pixabay

Najbolj gorata nemška dežela je tista, ki jo doživimo kot prvo, ko se z avtomobilom odpravimo iz Slovenije proti severu. Bavarske gore z najvišjim vrhom Zugspitze, v bližino katerega vas pripelje zobata železnica, so le eden od razlogov za obisk. Poleg narave Bavarska navduši tudi s svojo bogato kulturno in tehnično dediščino ter številnimi dvorci in gradovi. Obiščite spletno aplikacijo Nemčija po domače in spoznajte še druge naravne, kulturne in zgodovinske bisere Nemčije. Če boste izpolnili kupon za sodelovanje v nagradni igri, lahko z malce sreče osvojite nagradni paket, ki vam med drugim prinaša 2 nočitvi za 2 osebi v vrhunskem hotelu Arabellapark München, nakupovalni darilni bon letališča München, vstopnice za ogled gradov in dvorcev ter vstopnice za ogled muzeja FC Bayern in nogometnega stadiona Allianz Arena. Nemčija po domače: Odkrijte Bavarsko!

Doživite kulturni utrip Berlina

Dawn of Aurora. © Bernd Brundert

V svetovljanskem Berlinu človek zlahka pozabi na čas. Številne kavarne, bogato umetniško dogajanje ter atmosfera odprtosti in sprejemanja krojijo utrip mesta, ki ga je nekoč zaznamovala delitev na vzhodni in zahodni del. Danes je največje nemško mesto neformalna evropska prestolnica ustvarjalnosti mladih, kjer lahko vsakdo najde svoj prostor pod Soncem. Vsaj delček tega lahko zdaj izkusite tudi sami v spletni aplikaciji Nemčija po domače, kjer ne pozabite izpolniti kupona in sodelovati v nagradni igri. Morda se bo ravno vam nasmehnila sreča v žrebu za 2 nočitvi za dve osebi z zajtrkom v hotelu Dorint, dve vstopnici za predstavo ARISE Grand Show v Friedrichstadt-Palast Berlin ter kartici ugodnosti BerlinWelcomeCard. Nemčija po domače: Doživite kulturni utrip Berlina!

Podajte se v črni gozd

Baden-Württemberg, torta črni gozdiček. © DZT Leungmo

Schwarzwald je čudovit v vseh letnih časih, najlepši pa jeseni in spomladi. Začnite ga odkrivati s spletno aplikacijo Nemčija po domače, ko vas bo navdušil, pa nadaljujte med njegovimi mogočnimi drevesi, kjer se vijejo številne pohodniške in kolesarske poti. In ne pozabite sodelovati v nagradni igri, kjer vas čakata kartica ugodnosti SchwarzwaldCard ter paket s sestavinami za pripravo schwarzwaldske torte. Vse, kar morate storiti je, da kliknete na spodnjo povezavo. Nemčija po domače: Podajte se v črni gozd!

Kliknite spodnji gumb, spoznajte Nemčijo še na drugačen način in sodelujte v nagradni igri z bogatimi nagradami!

Želim spoznati Nemčijo po domače in sodelovati v nagradni igri!

Naslovna fotografija: Igranje zabavne spletne aplikacije © DZT/ Julia Nimke

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika