Grad Prestranek in islandski konji

Islandski konji na gradu Prestranek

CITYLIFE

Že pogled na konja v človeku vzbudi občutek spoštovanja in srčnosti, bližina konja pa pomirja in gradi posebno vez, zaupanje. 


Kako obiskovanje šole jahanja vpliva na jahača?
Jahanje je šport, rekreacija, ki na prvi pogled sicer zgleda preprosto, ampak kmalu ugotovimo, da nas trening jahanja miselno in fizično zelo utrudi. Med jahanjem moramo biti pozorni na držo, na gibanje konja in svojega telesa, na usmerjanje konja in hkrati poslušati navodila inštruktorjev. Skozi treninge se naučimo vedno bolj zaupati konju in tudi v svoje sposobnosti, gradimo pozitivno samopodobo in samozavest. Jahanje pozitivno vpliva tudi na držo telesa, saj na konju krepimo hrbtne in vratne mišice, stabilizacijske mišice, mišice rok in nog ter izboljšamo koordinacijo telesa. Pri otrocih to pomembno vpliva na učne sposobnosti otrok, naučijo pa se tudi poslušati navodila. V šoli jahanja na Gradu Prestranek izvajajo šolske treninge v majhnih skupinah do 4 jahačev, kar otroke spodbudi tudi k stiku in komunikaciji z vrstniki. 


Konjeniški center s prenočišči in kulinarično ponudbo
Grad Prestranek ni le konjeniški center, ampak gre za celostno turistično destinacijo, ki poleg jahanja obiskovalcem nudi nočitve v apartmajih s 4* ter kulinarično ponudbo eko pašne angus govedine lastne vzreje. Ljubitelji mesa lahko izbirajo med znanimi angus jedmi kot so T-bone, roastbeef in beefstake, v krušni peči pa nam bodo pripravili tudi sočne italijanske pizze.

Na islandcu v šolsko leto - brezplačno jahanje
V soboto, 7. septembra 2019, bo na gradu Prestranek potekal dan odprtih vrat, kjer bomo lahko spoznali pasmo islandskih konjev, se udeležili delavnic in brezplačnih jahalnih minutk tako za odrasle kot za otroke. Poskrbljeno pa bo tudi za posebno kulinarično ponudbo.


Več na gradprestranek.si in na FB strani!

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča